Translate

dinsdag 8 maart 2022

Chapeau ! Stichting AAP helpt geredde dieren uit de Oekraïne door ze brengen naar hun opvangcentrum Primadomus in Spanje

 

Primadomus de opvang van Stichting AAP in Spanje

AAP helpt geredde dieren uit Oekraïne

Een aantal dappere medewerkers van Wild Animal Rescue, een opvangcentrum voor wilde dieren in Oekraïne, besloot op dinsdag 1 maart 2022 een ultieme poging te wagen om hun meest kwetsbare dieren weg te halen uit Oekraïne en ze in veiligheid te brengen.

3 van de geredde dieren

Het gaat om zes jonge leeuwen, een aantal tijgers, twee caracals en een Afrikaanse wilde hond. Volgens berichten werden de chauffeurs door Russische soldaten onder schot gehouden, maar weigerden ze hun dieren in de steek te laten. Na twee dagen vol tegenslag en gevaren wisten de moedige redders de dieren uiteindelijk veilig de Poolse grens over te brengen…

Inmiddels zijn alle dieren veilig aangekomen bij onze partner Poznań Zoo. Hier worden ze tijdelijk opgevangen en kunnen ze uitrusten en bijkomen van de uitputtende en gevaarlijke reis.

Een van de jonge leeuwen, hier onderweg van Oekraïne naar Polen.

AAP had al afgesproken om later dit jaar vier van deze leeuwen en de Afrikaanse wilde hond in ons Spaanse opvangcentrum op te vangen. Vanwege het oorlogsgeweld en om te voorkomen dat de dieren moesten worden achtergelaten, is die operatie nu dus versneld.


Gered door Stichting AAP

We zijn enorm dankbaar dat de dieren zijn gered! Vier jonge leeuwen, genaamd Gyza, Flora, Kiara en Nala, en de Afrikaanse wilde hond Zair worden naar ons opvangcentrum in Spanje gebracht.

De twee andere leeuwen worden opgehaald door een Belgische partner van AAP. Uiteraard zorgen we ervoor dat de overige dieren ook een veilige plek bij geschikte partners krijgen.

Zair, de Afrikaanse wilde hond die uit Oekraïne is gered en naar AAP wordt gebracht.


De zoo in Poland die alles doet om de dierentuindieren uit de Oekraïne  over te brengen naar Poland !!  Chapeau 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten