Translate

zaterdag 26 maart 2022

Weesolifantje Kerrio gered, na veterinaire zorg liefdevol opgevangen door andere weesolifantjes: mooi nieuws, dat kunnen wel gebruiken in deze nare tijden ( video )


Verlamd babyolifantje zonder moeder en kudde aan de dood ontsnapt
Kerrio's leven begon in de Kerrio Vallei, Kenia, waar ongeveer 800 olifanten leven. Het gebied is ook het strijdtoneel van een lang slepend conflict tussen de strijdende Pokot- en Marakwet-stammen, aangewakkerd door het bezit van illegale vuurwapens.
 
Hoe het begon
Op de avond van 30 augustus 2021 escaleerde een gevecht over veediefstal in een vuurgevecht. Een nabijgelegen kudde olifanten sloeg van angst op hol. De volgende ochtend hoorden stamleden het gebrul van een olifantje. Toen ze het geluid onderzochten, vonden ze een verlaten babyolifantje dat op haar zij in het gras lag. Ze werd met een truck vervoerd naar de helikopter waarin ze naar de babyopvang in Nairobi werd gebracht.
 
een ernstig probleem?
Haar achterpoten waren bedekt met zweren en haar schouders bleken ongewoon ontwikkeld te zijn, wat erop wees dat dit een aandoening was waarmee ze mogelijk al een tijdje worstelde. Er werd een röntgenfoto van Kerrio gemaakt, die geen ernstige problemen onthulde. Ondanks haar semi-verlamming heeft Kerrio zich vanaf het begin goed aangepast.
Afbeelding
Kerrio is liefdevol verwelkomd door de andere weesolifantjes!
Het duurde niet lang voordat Kerrio klaar was voor langere uitstapjes naar het bos met de andere weesolifantjes. Zij hebben Kerrio liefdevol verwelkomd. Vooral Kinyei en Naleku hebben zich over haar ontfermd. Kerrio’s achterlijf wordt gaandeweg sterker en ze kan zelfstandig opstaan.
Afbeelding
Wil je meer weten over de redding van Kerrio?
Bekijk onderaan de nieuwsbrief de video over haar redding op ons YouTube kanaal.
Ja, ik wil Kerrio adopteren!

Kerrio heeft jouw hulp nodig!

Kerrio heeft nog maar weinig peetouders. Door haar te adopteren help je financieel mee aan de verzorging van dit lieve babyolifantje. Peetouders geven een weesolifantje een nieuwe toekomst. 


Maak jij de verzorging van dit bijzondere weesolifantje mogelijk?
 
Veel gestelde vragen...
Waarom is mijn hulp nodig?


Olifanten vormen de hoeksteen van het ecosysteem. Zonder olifanten zullen verschillende plant- en diersoorten niet overleven. De bescherming van olifanten is heel hard nodig. Olifanten worden enorm bedreigd door ivoorstropers, door het inkrimpen van hun leefgebieden en door de toeristenindustrie. Wanneer een weesolifantje gered wordt, gaat het intergratieproces van start. Dit duurt jaren en kost veel geld...
 
Lees meer
Wat kost het om peetouder te worden?

De verzorging van een weesolifantje kost tussen de € 450,- en 
€ 750,- per maand. Omdat de meeste mensen dit bedrag niet kunnen betalen, zijn er meerdere peetouders nodig die met elkaar de verzorging van een weesolifantje betalen. Voor slechts € 6,50 per maand (21 cent per dag!) kun je een weesolifantje adopteren en peetouder worden. 




 
Overzicht weesolifantjes
Lees meer over het project in Kenia

Een weesolifantje dat in Kenia wordt gevonden wordt naar het olifantjesweeshuis van de Sheldrick Wildlife Trust gebracht. Hier krijgen de weesolifantjes liefdevolle aandacht van de toegewijde verzorgers, die 24 uur per dag aanwezig zijn; zij slapen ’s nachts bij de babyolifantjes in hun stal. Overdag zijn zij samen met de verzorgers in het natuurgebied en komen om de twee uur naar het weeshuis voor de melkvoeding...
Lees meer

Geen opmerkingen:

Een reactie posten