Translate

donderdag 10 maart 2022

Poolse dierenartsen riskeren hun leven om zieke en hongerige dieren 'met gebroken ledematen' in Oekraïne te redden ( ontroerende foto's)

 



Dr. Radoslaw Fedaczynski werkt de klok rond om gestrande huisdieren te redden (Foto: Getty / Rex)

Poolse dierenartsen riskeren hun leven om zieke en hongerige dieren 'met gebroken ledematen' in Oekraïne te redden.

Een van hen is Konrad Kuzminski die tientallen katten, honden, hamsters, konijnen en zelfs een kameleon heeft gered te midden van constante Russische beschietingen.

Zijn liefdadigheidsinstelling voor dieren, Dioz, wordt overspoeld met oproepen over gewonde huisdieren sinds Rusland bijna twee weken geleden binnenviel.

Met een omgebouwde ambulance steekt hij elke dag de grens over om de gestranden in het land te helpen.

Er is veel nepnieuws en ongecorrigeerde verhalen dat Oekraïners verlaten dieren doden, dat klopt gewoon niet', zei de CEO van de liefdadigheidsinstelling tegen de Daily Mail.

'We zijn betrokken geweest bij veel reddingsmissies daar, het redden van dieren waarover we zijn verteld of die naar opvangcentra zijn gebracht.

Dr. Fedaczynski voert een medisch onderzoek uit van een lam in Przemysl, Polen (Foto: Getty)
Dr. Fedaczynski perfors een medisch onderzoek van een lam in Przemysl, Polen (Foto: Getty)
Dr. Fedaczynski voert een medisch onderzoek uit van een lam in Przemysl, Polen (Foto: Getty)
Dierenartsen hebben gezorgd voor katten, honden, hamsters, konijnen en zelfs een kameleon (Foto: Getty)

'Veel van hen zijn er slecht aan toe, ze zijn ziek, hongerig of lijden aan gebroken ledematen, we verzamelen elk dier dat we vinden en brengen ze terug naar ons asiel om verzorgd te worden.'

Vorige week kreeg hij een telefoontje van een man in Oekraïne, die op weg was naar het front om te vechten, maar zijn hond niet in de steek wilde laten.

De heer Kusminsky zei: 'We spraken af om elkaar net over de grens te ontmoeten, en hij was in tranen toen hij zijn hond aan mij overhandigde, maar ik zei dat we voor hem zouden zorgen en dat hij hem kon ophalen als dit allemaal voorbij was.'

Dr. Radoslaw Fedaczynski, een dierenarts en eigenaar van de Ada Foundation, werkt ook de klok rond om de huisdieren te redden.

Hartverscheurende foto's uit zijn kliniek tonen hem die de voorste twee poten van een witte babygeit die zijn huis verloor, zwachtelt.

De 42-jarige dierenarts probeert een ondervoede bastaard genaamd Miron te redden die met spoed van de grens was gehaald (Foto: Getty)
De dierenarts probeert een ondervoede hond genaamd Miron te redden (Foto: Getty)
De 42-jarige dierenarts probeert een ondervoede bastaard genaamd Miron te redden die met spoed van de grens was gehaald (Foto: Getty)
Helaas denkt hij dat Miron te ziek is om te overleven (Foto: Getty)
Radoslaw Fedaczynski voert een medisch onderzoek uit van een hond uit Oekraïne (Foto: Getty)
Sommige eigenaren hebben gevraagd om hun huisdieren veilig te houden totdat de oorlog voorbij is (Foto: Getty)

Een andere toont de 42-jarige dierenarts die een ondervoede hond genaamd Miron probeert te redden die met spoed over de grens werd gejaagd.

Dr. Fedaczynski zei: 'Ik denk niet dat we hem kunnen redden en helaas moet hij misschien worden neergezet.

'Het is heel schrijnend voor ons allemaal om met de dieren te werken. We willen hen helpen, maar in dit geval hebben we geen keuze.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten