Translate

vrijdag 10 oktober 2014

'Where the eagle flies' maar deze zwom.....ontroerende video's van de redding van een uitgeputte roofvogel



http://www.ad.nl/ad/nl/5596/Planet/article/detail/3765530/2014/10/10/Visser-redt-uitgeputte-arend-van-verdrinkingsdood.dhtml      VERVOLG VIDEO

http://youtu.be/AkzwE6ufhDY    Song: 'Where the eagle flies'

 Een jonge adelaar die begin vorige maand in een Canadees meer aan de verdrinkingsdood ontsnapte, zou langzaam aan de beterende hand zijn. De roofvogel overleefde het hachelijke avontuur, dankzij de reddingsactie van een visser. De man legde de hele onderneming vast en deelde de beelden eind vorige maand op Youtube. Het filmpje werd sindsdien al meer dan een half miljoen keer bekeken.

Volgens Mindy Dick, van de Orphaned Wildlife Rehabilitation Society, had de vogel waarschijnlijk een te grote zalm op het oog. Het dier zou vervolgens door zijn prooi mee onder water gesleurd zijn, waardoor hij niet meer kon vliegen.

Visser Don Dunbar merkte de vogel in nood toevallig op en besloot zijn collega-visser te redden. 'Ik zou je een reddingsvest toewerpen, maar ik denk niet dat die je zal passen', kun je Dunbar al grappend horen zeggen tegen de uitgeputte vogel. Op de beelden is te zien hoe het dier in de richting van de boot zwemt, alsof het weet dat dit zijn enige redding is. De man tilt de vogel vervolgens voorzichtig uit het water met een visnet.



Medische hulp
Dunbar veronderstelde dat het dier weer zou wegvliegen wanneer het opgedroogd was, maar dat gebeurde niet. Al snel bleek dat de arend medische hulp nodig had. Na wat Dunbar een 'mislukte muiterij' noemde, schakelde de man de hulp in van de plaatselijke dierenorganisatie waar de roofvogel nu herstelt.

In een interview met National Geographic, zei Mindy Dick dat de arend behandeld wordt voor E. coli, een infectie die deels zijn ondergewicht verklaart op het moment dat het dier gered werd. De vogel zal waarschijnlijk over twee maanden, wanneer hij volledig hersteld is, weer worden vrijgelaten.

2 opmerkingen:

  1. Schitterend ! Dank voor het delen :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heeft mijn dag ook blij gemaakt Leny. Ik kan zo intens genieten van dit soort lieve berichten. Hebben we allemaal nodig xxxx

    BeantwoordenVerwijderen