donderdag 24 november 2016

Afgeranseld met een ijzeren staaf maar toch stug doorgaan met hulp geven aan zwerfdieren

Bron: www.dierennood.nl

Dragan verdedigt 60 zwerfdieren met zijn eigen leven.
Regelmatig wordt Dragan afgeranseld en onlangs werd hij zelfs met een ijzeren staaf in elkaar geslagen door een hondenvanger. Maar hij blijft zijn zwerfdieren trouw die hij iedere dag helpt. Lees hier over een moedige dierenvriend.
Wij kunnen het ons bijna niet voorstellen, dat je omdat je een aantal zwerfhonden wilt helpen, door overheidsmensen mishandeld wordt. Toch is dat vrijwel iedere week het geval met Dragan Cekic. Een man die vele keuzes in zijn leven had kunnen maken met zijn 30 jaar. Maar hij koos ervoor om dieren te helpen. In zijn woonplaats. Hij woont in Bor in Servië.

Achter dit geimproviseerde hek probeert Dragan de opgevangen honden veiligheid te bieden

De hele dag regen maar toch blijven ze op zoek naar wat voedsel

En weer vond Dragan een doos met pups in de bosjes

De vrouwen die hem hebben voorgedragen voor een project bij Dierennood zeggen dat hij lééft voor zijn 60 zwervers. En steeds weer komen er dieren bij. Want hij is een man met een hart en trekt zich het trieste lot aan van de honden.
En dat zijn er vele in de straten van Bor waar constant de hondenvangers rondrijden en de dieren vangen op de meest barbaarse wijze die men zich denken kan.
Ze worden naar de plaatselijke ‘opvang’ gebracht en niemand heeft daar ooit een dier levend teruggezien…
Dragan, als echte dierenrechten activist heeft het regelmatig aan de stok met de nietsontziende hondenvangers.
Gevolg is daarvan wel, dat hij regelmatig gemolesteerd wordt en kortgeleden nog verschrikkelijk in elkaar geslagen werd met de ijzeren stokken die die kerels bij zich dragen.
Vrijwel iedereen zou na zo’n aframmeling, stoppen met hetgeen waar hij mee bezig is.
Maar Dragan niet, hij wil en kan niet aanzien dat zwerfhonden in zijn directe omgeving zo mishandeld worden en blijft voor hen opkomen.

Vrijwel in zijn eentje zorgt Dragan voor de honden op drie verschillende plekken en hij voert meteen de dieren die hij daarbij onderweg tegenkomt op straat.
Zes van zijn opgevangen honden heeft hij bij zijn oma ondergebracht. Zij woont net als vele andere oude mensen daar, in een bouwvallig hutje zonder stromend water of elektriciteit.
Maar tenminste hebben de honden daar een dak boven hun kop en zijn ze - redelijk- veilig. En ze hebben aandacht en liefde.
Net zo goed een levensbehoefte voor dieren als voor mensen. Als het even kan bezoekt hij oma 2x per dag. Hij maakt schoon, voert de dieren en gaat even met ze lopen.
Verder houdt hij bij gebrek aan ruimte enkele van zijn honden bij hem in zijn oude auto. ’s Nachts gaat hij naar een plek buiten de stad waar ook hij een armzalig, maar rustig onderkomen dacht te hebben gevonden.
Maar onlangs heeft men hem verraden en we moeten maar afwachten of hij daar kan blijven slapen met zijn honden…

Gedood door hondenmeppers

In deze oude auto leeft dragan met een aantal van zijn honden

Het grootste deel van de honden die hij verzorgd zitten in een verlaten steenfabriek. Lekkende daken, kieren, tocht, geen hondenhokjes of manden, geen dekens of stro, geen stromend water.
Maar veilig ver weg van de hondenvangers. Daar krijgen ze eten van hem en hij speelt met hen.
Dragan is hun grote held!
Drie jaar geleden nog had Dragan een baan in de horeca. Maar werd ontslagen toen hij een teefje met pupjes verdedigde tegen de hondenvangers.
Terwijl de gasten toekeken! Sindsdien is hij een paria geworden. Weinigen hebben begrip voor zijn daad die voor ons een heldendaad zou zijn.
Natuurlijk zou het ideaal zijn als Dragan een lapje grond zou hebben om een shelter op te bouwen. Dat is voorlopig helaas een brug te ver.

Een gedeelte van zijn opgevangen honden in de oude fabriek

Meer vel over been zie je niet vaak. Maar ook voor deze honden is Dragan gaan zorgen.

Kijk eens naar deze kopjes die vragen toch om wat hulp

Wat er op dit moment dringend nodig is zijn meer hekken om de teefjes van de reuen te kunnen scheiden. Geld voor sterilisaties is er immers niet.
Hondenvoer kopen is vaak al een onmogelijke opgave. Dringend nodig is ook stro en alsjeblieft, alsjeblieft wat tochtvrije hondenhokken.
Ook voor de honden van Dragan geldt: we vragen geen luxe, we vragen slechts het broodnodige voor hen om te kunnen overleven.
Voer en ietwat beschutting. Laat ook deze honden alsjeblieft niet dood vriezen. Dragan heeft het al zwaar genoeg. Met elk dier dat hij verliest sterft er een stukje van hem.

Wil je Dragan en dus de vele anonieme dieren gaan helpen? Dat zou fantastisch zijn!

Doneer dan ajb vandaag nog voor deze actie naar onze bankrekening.
NL16 INGB 0004 7841 60 t.n.v. Stichting Dierennood o.v.v. 'Kleine actie 16'
en wij zorgen dat jouw donatie voor 100% voor dit goede doel besteed zal worden.
Of doneer via onderstaande knoppen:
 

Mede namens de dieren, alvast hartelijk dank!

     

2 opmerkingen:

  1. Ja, deze dappere man verdient zeker onze steun. Dit jaar worden de kadootjes bij de Sint wat minder en dus heb ik hier nog wel 20 euro voor over maar al zou men met zijn allen 1 euro storten dan kan dat een hoop geld opleveren en iedereen heeft toch wel 1 euro wat hij kan missen. De arme is vaak eerder bereidt om het beetje te delen dan de rijke die nooit genoeg heeft"

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bij mij bleef het bij 10 euro want Dierenhulp vroeg ook om geld. Dank je lieve Cath, een dikke zoen xxx

    BeantwoordenVerwijderen