woensdag 9 november 2016

Veel Drone beelden van het immense terrein Lions Rock en de reddingsactie van tijger Laziz ( video )
https://vimeo.com/115198410   Drone beelden van Lions Rock
Wat een verschil!
Tijger Laziz, die gered werd uit 'de ergste dierentuin ter wereld', heeft voldoende zelfvertrouwen gekregen om de stap naar zijn nieuwe verblijf te zetten. Dit verblijf is maar liefst 1,2 ha groot. Het is belangrijk dat dieren deze grote stap zetten op het moment dat ze er helemaal klaar voor zijn. Zo wordt hun nieuwe verblijf een positieve ervaring. Laziz liet zien een stoere tijger te zijn.
                            Laziz in zijn nieuwe verblijf dat 1,2 hectare groot is


                                                              


Zijn favoriete plekje aan het water      


  De ergste dierentuin in de wereld  


Amsterdam, 24 augustus 2016 – Slechts 15 dieren overleefden de verschrikkingen van de ‘ergste dierentuin in de wereld’. Khan Younis Zoo in Gaza verdiende deze dubieuze reputatie toen de eigenaar de gemummificeerde lichamen van door oorlogsgeweld en honger overleden dieren in zijn dierentuin tentoonstelde in een laatste poging geld voor voedsel te verdienen. Een reddingsactie door de internationale dierenwelzijnsorganisatie VIER VOETERS betekent dat de laatste 15 dieren nu eindelijk een veilig leven tegemoet gaan.


ergste dierentuin
Foto: ©VIER VOETERS.
De reddingsmissie verliep niet zonder slag of stoot. Bij aankomst in de dierentuin kreeg het reddingsteam te horen dat de twee stekelvarkens hun beschadigde verblijf ontsnapt waren en onvindbaar bleken. Een pasgeboren hertje had zichzelf ernstig verwond en was aan de gevolgen overleden. Inez de Ligt, directeur van VIER VOETERS Nederland licht toe:
“Deze incidenten laten opnieuw zien hoe noodzakelijk de redding van deze dieren is. Door de oorlog, armoede en gebrek aan kennis en materialen is een onveilige situatie ontstaan voor mens en dier. We zijn dolblij dat de eigenaar van Khan Younis Zoo zijn dieren een veilige toekomst wilde geven en aan ons heeft overgedragen.”
Vanmorgen vroeg is het VIER VOETERS team vertrokken uit Gaza met een tijger, vijf aapjes (waarvan één zwanger), een hert, twee schildpadden, een pelikaan, twee arendbuizerds, een emoe en twee stekelvarkens. De meeste dieren krijgen een veilig nieuw thuis in het ‘New Hope Centre’ voor geredde dieren in Jordanië. Het centrum maakt deel uit van Al Ma’wa for Nature and Wildlife, een organisatie die gerund wordt door VIER VOETERS en de Princess Alia Foundation. Omdat in het opvangcentrum geen plek is voor grote katachtigen, verhuist tijger Laziz naar het VIER VOETERS reservaat LIONSROCK in Zuid-Afrika, dat een passende leefomgeving biedt aan ruim 100 grote katachtigen die uit slechte leefomstandigheden gered zijn.


 Laziz krijgt in LIONSROCK een verblijf van ruim één hectare met grasvelden, bomen en een vijver om te zwemmen. Zie artikel hier boven.


Tijdens eerdere noodhulpmissies naar Gaza realiseerde VIER VOETERS voedsel en medische zorg voor de dieren in Khan Younis Zoo en zes andere dierentuinen. Ook werden drie leeuwen uit een vervallen dierentuin overgebracht naar een veilige plek en werden twee leeuwenwelpjes gered uit een vluchtelingenkamp.


Persbericht Stichting VIER VOETERS


                                                     

2 opmerkingen:

  1. Geweldig nieuws. Zooooooó fijn dat iig dit dier mag leven als tijger zelfs al is het terrein beperkt. Voor deze tijger is dit de "tijger-hemel" Ik hoop dat hij er lang van mag genieten!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja heerlijk nieuws. Ik kan hier zo blij van worden !!

      Verwijderen