zaterdag 12 november 2016

Stieren in Mexico dronken gevoerd en gedwongen om door een rivier te zwemmen vastgebonden aan bootjes eindelijk verbodenHet congres van de Mexicaanse staat van Veracruz heeft unaniem besloten om diverse feesten met stieren te verbieden
Vaquilladas (feesten met jonge koeien), pamplonadas en het controversiƫle feest Embalse de Toros de Tlacotalpan. De Mexicaanse organisatie Movimiento Consciencia diende een initiatief in om dit verbod voor elkaar te krijgen. Movimiento Consciencia is een goede partner van CAS International.
Bron: www.cas-international.nl


Het stierenfeest Embalse de Tlacotalpan is zeer controversieel. In deze gemeente werden elk jaar op 1 februari zes stieren mishandeld door de dorpelingen: ze werden dronken gevoerd en gedwongen om door een rivier te zwemmen, vastgebonden aan bootjes. Eenmaal aan de kant werden ze opgejaagd en mishandeld.


 Al 10 jaar strijdt CAS tegen dit feest, we hebben diverse malen protestacties op onze site en via onze sociale media verspreid om door het uitoefenen van internationale sociale druk een einde te bereiken voor dit wrede evenement. Al jaren beloven de lokale autoriteiten dat ze erop zullen toezien dat de stieren niet mishandeld zullen worden. Maar keer op keer krijgen we te horen van onze zusterorganisaties dat de stieren wel degelijk zijn mishandeld. Heel goed nieuws dat dit wreed feest nu eindelijk verboden is!


Andere successen Movimiento Consciencia bereikte eerder dit jaar, met steun van onder meer CAS International, dat de gemeente Tzintzuntzan het stierenvechten verbood. In december werd de toegang van kinderen tot stierengevechten in de hele staat Veracruz verboden, ook met steun van CAS.


 
 
 


2 opmerkingen:

  1. Ik word werkelijk misselijk als ik al dit soort berichten lees over allerlei vormen van stierenkwellingen. Het blijft voor mij ook raadselachtig waarom de stieren het altijd moeten ontgelden. Gelukkig nu weer een succes door Movimiento Consciencia.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Helemaal met je eens Wizza, misselijkmakende praktijken.

      Verwijderen