maandag 28 november 2016

Jeta moest jaren lang met een ketting door haar neus geld verdienen via selfies met toeristen ( 7 foto's )

Dit is Jeta. Jarenlang liep Jeta met een ring door haar neus over Albanese stranden en moest ze geld in het laatje brengen voor haar baas via selfies met toeristen. Nu is het prachtige dier eindelijk op weg naar het leven dat ze verdient.

Als Jeta niet over het strand werd meegesleurd, vertoefde ze in een donkere betonnen ruimte in de tuin van haar baas, vastgelegd met kettingen.

© Four Paws International Facebook.
En Jeta is niet de enige beer gedoemd tot een leven als vermaakbeer. In Albaniƫ zitten verspreid over het hele land zeker 50 beren net zoals Jeta in gevangenschap en zie je ze als attractie langs de weg, bij restaurants of op het strand. 'De droevigste beren in Europa' worden ze genoemd.
© Four Paws International Facebook.
Maar onlangs kwam er alvast voor Jeta eindelijk een lichtje aan het einde van de donkere tunnel. Redders van Four Paws International, die heel lang hebben gewerkt met de Albanese overheid om de droevige beer te bevrijden, slaagden erin een einde te maken aan haar erbarmelijke leven als selfiebeer. Op 16 november was het grote moment daar: de organisatie kon Jeta in beslag nemen en weghalen bij haar baas. De redders kwamen ter plaatse, verdoofden haar en knipten de ketens in haar betonnen hel door. Vervolgens werd de ring door haar neus verwijderd en kreeg ze verzorging.
© Four Paws International.
"Ons team heeft Jeta bevrijd van jaren van foltering", schrijft Four Paws International op Facebook. "Als ze goed wakker is van haar verdoving zal ze eindelijk zonder ketting zelfstandig kunnen rondlopen."
© Four Paws International Facebook.
Ondanks het goede nieuws komt Jeta niet heelhuids uit haar jarenlange gevangenschap. "Jammer genoeg zie je heel goed dat ze erg slecht verzorgd werd", aldus Four Paws International. "Jeta heeft bijna geen tanden meer en heeft een oogziekte. Het belangrijkste is dat ze nu weg is daar en dat we haar de nodige zorg kunnen geven", aldus de organisatie.
© Four Paws International Facebook.
Een leven in het wild zal ze niet overleven, maar er wacht haar een mooi oord om haar verleden achter zich te laten. Jeta mag namelijk naar het 'Prishtina Bear Sanctuary' in Kosovo, waar een groot uitgestrekt gebied grasland op haar wacht. Waar een heel nieuw leven op haar wacht.
© Four Paws International Facebook.
.
2 opmerkingen:

 1. Tranen staan in je ogen bij het zien van deze stumpers. Alrijd maar lijden en misbruik, bah... de mens is werkelijk vaak om van te kotsen.
  Moeten ze niet tegen honden vechten dan wel tegen andere dieren, alleen maar slachtoffers of de verveelde toerist vermaken. Ik gruw ervan! Ik ben zo blij dat deze Beer iig nog even dier mag zijn, even zelfs misschien nog beer mag zijn!

  "De mens zijn plezier? Maar nooit, nooit ten koste van het dier"

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Do you need free Instagram Followers & Likes?
  Did you know you can get these AUTOMATICALLY AND TOTALLY FOR FREE by getting an account on Like 4 Like?

  BeantwoordenVerwijderen