dinsdag 22 november 2016

Sam zat uitgehongerd in een donkere keukenkast
        
Zou hij nog leven als onze inspecteur hem niet had weggehaald? Waarschijnlijk niet. Maar Sam had geluk. Want een van de weinige keren dat hij naar buiten mocht, kwam de buurvrouw toevallig langs. Ze zag een graatmagere hond aan een ketting, te zwak om op zijn poten te staan. Ze sloeg alarm.
Toen de melding bij de Dierenbescherming binnenkwam is er direct een inspecteur op afgegaan. En ondanks het vele dierenleed waarmee zij elke dag wordt geconfronteerd, was ze geschokt door wat ze zag.

Een kreet om hulp


De inspecteur vertelt: 'We vonden Sam in een bench in een donkere keukenkast. We zagen een hond die leek op een Amerikaanse Stafford, maar dan een verbijsterend dunne versie. Veel tralies waren verbogen; het arme dier had blijkbaar vaak geprobeerd te ontsnappen. Toen we zijn kooi openden, kroop hij er met moeite uit. Ik zat op mijn hurken en hij kwam wankelend op me af. En wat er toen gebeurde ... Hij stak zijn kop onder mijn arm en zo bleef hij staan. Heel stil. Het was een kreet om hulp.'


"Sam heeft er weer zin in", vertelt zijn nieuwe baasje. "Dat zie je als hij buiten aan het rennen is. En binnen... dan lijkt hij net een schoothondje."Daadkrachtig optreden

In overleg met RVO.nl* werd Sam naar de dierenarts gebracht. Ook zij was geschokt door zijn toestand. Hij was ernstig ondervoed; al zijn botten staken uit en zijn spieren waren bijna weggeteerd. Sam woog nog maar 10 kilo, een derde van zijn normale gewicht. Hij had doorligplekken en zijn conditie was zeer zorgelijk. Vanuit de dierenarts werd Sam naar een opvangadres gebracht waar hij intensieve medische zorg kreeg. Het was duidelijk dat hij niet terug kon naar zijn oude eigenaar. Nadat hij op het opvangadres voldoende was hersteld, mocht hij in een van onze asielen verder bijkomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten