zondag 6 november 2016

Tessa helpt zwerfdieren die gestenigd worden......Tessa de Goede woont al 8 jaar in Midden Amerika. Om precies te zijn in Guatemala.

Helaas gaan mensen ook in dat land echt vreselijk om met straathonden.
Ze worden geslagen, er wordt met stenen naar hen gegooid en als mensen wel zelf honden hebben, zitten ze alleen maar aan een ketting en krijgen nauwelijks te eten of schoon water.
Voor ons in Nederland en Belgi√ę is zo’n situatie voor dieren bijna niet voor  te stellen. Wij krijgen echter als stichting regelmatig mails en Facebook-berichten binnen van dierenvrienden in vele landen, die hulp zoeken om dieren in ellendige situaties te kunnen gaan helpen. Iedereen wordt dan eerst goed gecheckt, of de aanvraag betrouwbaar is en of een eventuele donatie wel echt 100% alleen gebruikt zal worden om dieren in diepe ellende te gaan helpen.  
Bj dat zoeken op Google, zagen we dat Tessa door het weekblad VIVA genomineerd is om opgenomen te worden in de top 400-lijst van meest bijzondere vrouwen, in de categorie Wereldverbeteraars.
Zij is naar dat land gegaan om er arme kinderen te gaan helpen, die geboren worden met schisis oftewel een hazelip.
Inmiddels heeft zij er met haar stichting TESS Unlimited al meer dan 1.200 kunnen laten opereren.
Maar is direct na haar komst in dat land ook erg begaan met het lot van zwerfdieren en heeft al honderden straathonden opgevangen en opgeknapt.
Ze ontmoette en trouwde daar met een man die net als zij een enorme dierenliefhebber is. Samen hebben zij nu 35 straathonden thuis.
Als je dit leest kunnen er een paar zijn bijgekomen want waar ze ook naar toe gaat, het komt maar al te vaak voor dat Tessa of haar man boven op de rem gaan staan en een arm dier langs de weg zien staan die duidelijk hulp nodig heeft en in hun auto wordt gedragen.
Natuurlijk is dierenhulp voor 35 honden financieel heel moeilijk vol te houden. De meeste zwerfhonden die zij daarbij letterlijk uit de goot oprapen hebben medische hulp nodig en natuurlijk moeten ze in ieder geval gevaccineerd en gesteriliseerd worden.
De kosten bij hun dierenarts lopen flink op…
Ook praten Tessa en haar man veel op hondeneigenaren in. Wel heel tactvol natuurlijk. Om hen bijv. te proberen te overtuigen om honden niet eeuwig aan een ketting te laten liggen. En om hun dieren te laten steriliseren en te laten vaccineren.
Ach er is voor Tessa en haar man daar nog zo ontzettend veel te doen….
Wij hebben als stichting Dierennood door de jaren heen heel veel mooie mensen leren kennen. En daar zijn wij ontzettend dankbaar voor. Maar nog nooit hebben wij iemand ontmoet die zich zo geweldig inzet op twee fronten voor levende wezens die allebei weerloos en afhankelijk zijn: Kinderen en dieren. Allebei zijn ze zo kwetsbaar en vertrouwen ze op onze hulp.
Maar Tessa en haar man willen meer doen voor de dieren en willen ook andere hulpverleners die dieren redden een handje helpen.
Onlangs hebben ze een geweldig lieve maar o zo arme familie leren kennen die 28 honden opvangt. Maar sterilisaties zijn voor hen onbetaalbaar.
Zij hebben de grootste moeite om reuen en teefjes gescheiden te houden. Maar een tuinafzetting kost ook weer geld.
Evenals het buiten de deur houden van de besmettelijke ziektes die straathonden vaak bij zich hebben.
Overgebracht door miljoenen vlooien, teken en wormen. Wat zouden Tessa en haar man ongelooflijk graag deze mensen helpen door hun dieren te laten steriliseren en vaccineren.
Dus geen geld geven, maar de dierenarts kosten voor hen betalen en regelmatig wat zakken voer bij hen afleveren.
 

En wij? Wij vertrouwen weer op jullie.

Met een donatie voor dit 82e Hulpproject-van-de-Maand weet je zeker dat hiermee heel veel goed werk voor arme zwerfdieren door Tessa en andere lokale dierenvrienden kan worden gedaan.
Laten wij hen helpen. Wij garanderen dat ook hierbij 100% van iedere donatie hiervoor zal worden gebruikt. En over de resultaten houden wij jullie natuurlijk weer goed op de hoogte! 
Doneer daarom ajb vandaag nog voor deze actie naar onze bankrekening.
NL16 INGB 0004 7841 60 t.n.v. Stichting Dierennood o.v.v. 'Hulpactie 81'
en wij zorgen dat jouw donatie voor 100% voor dit goede doel besteed zal worden.
Of doneer via onderstaande knoppen:
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten