zondag 27 november 2016

Herinnert u zich Beattie nog? Dol op rondjes rennen, springen en dansen ( video en 4 foto's )
Herinnert u zich Beattie nog? In de Donkey Mail van afgelopen februari maakte u kennis met dit unieke ezelsveulen. Een druktemakertje van jewelste. Dol op rondjes rennen, springen en dansen. Beattie betekent dan ook niet voor niets bringer of joy – brenger van geluk. Hoe gaat het nu met haar?Het artikel in februari ging over de mysterieuze ziekte van het jonge ezeltje. Van de ene op de andere dag kon ze de spenen van moeder Rhubarb niet meer vinden. Het arme dier vermagerde zienderogen. We zullen nooit weten wat de oorzaak hiervan was. Maar nadat Beattie een paar dagen in het ziekenhuis bijgevoed was (dankzij uw trouwe donaties konden we het verblijf betalen), begon ze ineens weer zelfstandig bij Rhubarb te drinken.Dat was in februari. Sindsdien is er veel veranderd in het leven van Beattie. Na een paar maanden werden moeder en kind – heel natuurlijk – van elkaar gescheiden en kreeg het veulen een vaste verblijfplaats op een van onze boerderijen. Samen met ezels van haar eigen leeftijd. Lucky Glass is haar beste vriend. Beattie heeft inmiddels ook een hoop geleerd. Hoe je stil moet staan, bijvoorbeeld (héél moeilijk voor zo’n springerig ezeltje!). Hoe je de aandacht van je verzorgers moet trekken. En hoe je ervoor zorgt dat je als eerste in de rij voor het eten staat.Alle gaat Beattie gemakkelijk af. Ze is een paar dagen geleden één jaar geworden en heeft veel felicitaties van haar fans in ontvangst genomen. We bedanken ú nog maar eens dat u er met uw giften voor zorgt dat The Donkey Sanctuary ezels als Beattie een fijn leven kan bieden. Laten we dat doen in de vorm van het leuke filmpje dat we u ook de vorige keer lieten zien!

 Bron: www.donkeysanctuary.nl

3 opmerkingen:

 1. Ja echt top! Ik ben zelf ook een vaste donateur van de Donkeysanctuary en vindt het een geweldige organisatie. Ezeltjes zulke dappere, lieve en zeer intelligente trouwe dieren die zo ongelooflijk worden misbruikt op deze aarde. En zelfs in de 'moderne landen' vaak aan hun lot worden overgelaten en lijden.
  Arme stumpers.
  Maar gelukkig zijn er ook veel vrijwilligers en een paar goeie organisaties die hulp bieden en deze prachtige dieren een heerlijk leven willen geven.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heb ze gehad, ook veulens!
  Absoluut onweerstaanbaar !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen