woensdag 23 november 2016

Sinterklaas-surprise voor zeugen in de vee-industrie.....te zot of leuk??PERSBERICHT www.varkensinnood.nl

Sinterklaas-surprise voor varkens

Varkens in Nood is een actie begonnen om zeugen in de vee-industrie voor Sinterklaas jute zakken cadeau te doen. Aanstaande moedervarkens gebruiken dit om een nest te bouwen; voor haarzelf en de biggetjes. Voor een gering bedrag per stuk kunnen deelnemers aan de campagne dit nestmateriaal als surprise aan varkens doneren.Zwangere varkens hebben een oerinstinct om voor het werpen van de biggen een nest te bouwen van takken, stro en gras. Dat was in het wild zo, en eeuwen van domesticatie hebben er niets aan veranderd. Daarom staat ook in de wet geschreven dat zeugen over voldoende en adequaat nestmateriaal moeten beschikken.

In de vee-industrie is het bouwen van echte nesten onmogelijk. Moedervarkens zitten immers opgesloten in kraamboxen, en de natuurlijke soorten nestmateriaal zijn niet bruikbaar omdat ze de mestafvoer verstoppen. Om de zeugen en de biggen tegemoet te komen, is Varkens in Nood een actie begonnen: als Sinterklaascadeau willen we moedervarkens jute doeken geven.

Hier kunnen de dieren hun nesteldrang enigszins op uitleven. De biggetjes krijgen bovendien een zachtere en wat comfortabele ondergrond dan de betonnen vloer die ze nu hebben. Een jute doek kost niet veel; voor 60 euro kunnen er 100 aan de varkens worden verschaft. Het doel van de actie is op sinterklaasavond minimaal 10.000 jute doeken aan de varkens in de vee-industrie te geven.

3 opmerkingen:

  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Beter Iets dan Niets, maar vind het vergezocht. Waarom niet een lekkere baal stro ! Is ook niet zonder gevaar, heb zelf eens een half uur achter een varken aan gezeten in het bos, die een jute zak om een van haar hoektanden had en die er niet meer af kon krijgen !

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Echt Leny!! Ik zie je al rennen achter het varken. Alles voor dieren, ik ook

    BeantwoordenVerwijderen