woensdag 16 november 2016

750 miljoen biggenstaartjes illegaal afgebrand.....dat pikken we niet teken de petitie ( pijnlijke video )


Bron: www.varkensinnood,nlIn één week tijd tekenden meer dan 15.000 mensen ons protest tegen het illegaal afbranden van biggenstaartjes! Maar we zijn er nog niet. We gaan voor 30.000 deelnemers om de druk op alle betrokken partijen op te voeren. Help jij ons mee?


Nog niet geprotesteerd?
Protesteer nu!

Officieel is het afbranden van staartjes alleen toegestaan als het een boer tijdelijk niet lukt om staartbijten onder controle te krijgen. Nagenoeg alle varkenshouders beroepen zich, gesteund door hun veearts, steeds opnieuw op een uitzonderingsclausule. De overheid staat dit toe: NVWA inspecteurs vullen bij controles standaard in dat sprake is van een uitzondering. Het afbranden, dat plaatsvindt als het biggetje een paar dagen oud is, is zeer pijnlijk; in de staart zitten veel zenuwen en verdoving of medicatie tegen de napijn worden niet gegeven.

Help jij ons mee 30.000 mensen te mobiliseren voor de biggetjes?

Stuur dan deze email door aan vrienden, familie en kennissen, of deel onze oproep op Facebook, Twitter en/of LinkedIn. Samen kunnen we de biggetjes helpen hun krulstaartje te houden!


Het rapport van Varkens in Nood over het illegaal afbranden van biggenstaartjes is een belangrijk agendapunt van het Algemeen Overleg Dierenwelzijn
Het Algemeen Overleg bespreekt in de aanwezigheid van staatssecretaris van Dam en de commissieleden voor landbouw de knelpunten bij dierenwelzijn. Het Tweede Kamerlid van de SP, Henk van Gerven, zal het amputeren van varkenstaarten in de vergadering inbrengen. De NVWA moet stappen ondernemen om het (illegaal) gedogen van deze ingreep aan te pakken. Wij wachten met spanning af.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten