maandag 14 november 2016

Op Mauritius honden op wrede wijze gedood ......kom in actie en teken de petitie ( heftige video )
www.peta.nl
PETA werkt samen met International Animal Rescue (IAR) om te onthullen dat honden in Mauritius dodelijke injecties wordt gegeven dat hen langzaam en pijnlijk doodt.


De beelden, opgenomen in september 2016, laat medewerkers zien van de door de overheid betaalde Mauritian Society for Animal Welfare en hoe zij gewelddadig een groot aantal honden vangen. De medewerkers nemen hen dan mee naar een faciliteit in Port Louis waar zo veel als 20 van hen gedood worden in het zicht van elkaar. Terwijl een medewerker de honden op de grond gooit en op hen staat om hen op een plek te houden, dient de ander een dodelijke injectie toe – een poging om het hart te doorboren – zonder enige pijnbestrijding, wat hun dood verschrikkelijk maakt. Nadat ze ge├»njecteerd zijn, wankelen de honden en zakken ze uiteindelijk in elkaar, terwijl diegenen die overblijven wanhopig proberen te ontsnappen door de poorten en muren van de kennel te beklimmen.Toeristen uit Nederland en andere delen van de wereld reizen in grote getalen naar Mauritius ieder jaar, dankzij de reputatie van het land als een ‘paradijselijk eiland’. De meesten van hen hebben waarschijnlijk geen idee dat een wrede doding van honden slechts enkele kilometers van hun hotel kan plaatsvinden.


Het is schaamtevol dat – ondanks jaren van internationale verontwaardiging over de inhumane behandeling van de hondenpopulatie door de regering van Mauritius en herhaaldelijk aanbod van internationale dierenwelzijnsgroepen om te helpen – het land nog steeds deze barbaarse en ineffectieve methoden gebruikt om het aantal zwerfhonden te verminderen.
De enige beschaafde en effectieve manier om de populatie van zwerfhonden terug te dringen is door te voorkomen dat er meer puppy’s geboren worden door een duidelijk sterilisatieprogramma in te stellen.


Kom in actie tegen deze slachtpartij
Samen met IAR hebben we een petitie gelanceerd om een onmiddellijk eind te eisen aan de wrede manier waarop honden worden gedood op het eiland, en om een introductie van een duidelijk, humaan stabiliseringsprogramma te introduceren.
Voeg alstublieft uw naam toe!
2 opmerkingen:

  1. Dag in dag uit vreselijke beelden van dierenkwellingen. We tekenen ons wezenloos, maar verbetering zie je eigenlijk niet. In wanhoop blijf ik..... :-((((((((((

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Lieve Wizza, er gebeurt echt veel goeds in de dierenwelzijnswereld. Geen zeehondenbont meer in de EU, dierproeven voor toiletartikelen verboden, beren behouden hun ballen, biologisch eten is populair, Alle grote reisorganisaties zijn van de olifant afgestapt, Vier-Voeters heeft weer 6 grootkatachtige naar www.lionsrock.og overgebracht waar ze een heerlijk leven hebben. In de EU zijn geen dansende beren meer en ook niet in India. 60 landen zijn gestopt met wilde dieren in circussen. World Animal Protection is bezig met het verbieden van hond-berengevechten, en nog veel meer. Ook voor deze hebben we handtekeningen gezet en met succes. Vergeet ik nog www.actasia.nl die grote winst boekt met campagnes tegen bont in China. Stierenvechten is on the way out. Er is hoop !

      Verwijderen