Translate

donderdag 4 juli 2024

Wildlife SOS : Een feest voor Olifant Raju vandaag 4 juli, 10 jaar geleden bevrijd na 50 jaar uitbuiting aan puntige kettingen, martelingen, bedelen, van de hel naar de hemel (video)


Velen van ons hebben misschien wel eens gehoord van de term 'Butterfly Effect'. Het is een concept uit de chaostheorie dat stelt hoe een kleine verandering tot grote gevolgen kan leiden. Edward Lorenz, de vader van de chaostheorie, legde het beroemd uit met het voorbeeld van hoe een vlinder die met zijn vleugels klappert in Brazilië vervolgens een tornado in Texas kan veroorzaken. Voor degenen die het verhaal van de geredde olifant Raju op Wildlife SOS hebben gevolgd, is het "vlindereffect" niet alleen een theoretisch concept, maar een levende realiteit.

Viering van Raju's 10e reddingsverjaardag en het rimpeleffect dat het veroorzaakte op het behoud van dieren in het wild. [Foto: © Wildlife SOS/Mradul Pathak]

Raju's redding: het fladderen van de vleugels van een vlinder...

Toen de klok middernacht sloeg om 4 juli in 2014 in te luiden, waren het niet alleen de Verenigde Staten van Amerika die hun Onafhankelijkheidsdag vierden, een olifant genaamd Raju zette zijn eerste stappen naar vrijheid in het Elephant Conservation and Care Centre (ECCC) in Mathura, India. Na 50 jaar extreem misbruik, mishandeling en slavernij te hebben doorstaan door zijn vorige eigenaren en mahouts, die bijna 27 keer van eigenaar wisselden voor Raju, vond de genegeerde dikhuid eindelijk een thuis voor altijd bij Wildlife SOS, waar hij geleidelijk de mensen zou gaan vertrouwen die oprecht voor hem zorgden.

Toen Raju werd gered, zag ons team de tranen uit zijn ogen stromen, alsof de verwaarloosde olifant zich had gerealiseerd dat hij eindelijk bevrijd was van een leven van marteling en mishandeling. [Foto: © Wildlife SOS]

Raju werd als jonge olifant van zijn kudde gescheiden en onderging het ondraaglijk pijnlijke proces van phajaan, dat zowel zijn geest als zijn lichaam verbrijzelde om hem vatbaar te maken voor de bedelhandel. Geketend, geslagen en gedwongen om te bedelen in de verzengende straten van Uttar Pradesh, droeg Raju's lichaam talloze littekens en open wonden die luid spraken van de marteling waaraan hij leed. Zijn ontvoerders gebruikten puntige kettingen en haken om hem onder controle te houden, waarbij ze diepe wonden toebrachten die resulteerden in chronische voetzolen en heupabcessen, evenals staartverwondingen die voortkwamen uit het agressief uittrekken van staartharen om ze als geluksbrengers te verkopen.

Raju was uitgemergeld en had tal van verwondingen toen hij voor het eerst bij ECCC aankwam. [Foto: © Wildlife SOS]

Raju's pijn was zo hevig dat toen zijn redders hem benaderden om de kettingen van zijn benen te verwijderen, de tranen uit zijn ogen stroomden, alsof hij voelde dat hij eindelijk was vrijgelaten uit een onrechtvaardige levenslange gevangenisstraf. Nu, tien jaar later, laat het kijken naar deze dikhuid die op een warme zomerdag vrolijk met water en modder speelt, echt zien dat hij zichzelf heeft herontdekt. Men kan nauwelijks de uitgemergelde dikhuid zien die hij vroeger was; Zijn veerkracht is zichtbaar in elke beweging die hij maakt.

De tornado die zijn redding creëerde

Raju's redding was niet alleen een monumentale prestatie voor hem, het ontketende een rimpeleffect dat het behoud van dieren in het wild veranderde, waardoor we bij Wildlife SOS verbaasd achterbleven. Zijn verhaal trok op organische wijze de aandacht van tal van nationale en internationale media, waardoor het bewustzijn over de benarde situatie van Aziatische olifanten en andere dieren in gevangenschap wijdverbreid werd vergroot. Dit leidde tot een wereldwijd gesprek over dierenrechten en de kritieke noodzaak van natuurbehoud.

Raju, die 50 jaar wrede gevangenschap heeft meegemaakt, heeft nu toegang tot zijn persoonlijke zwembad waar hij tijdens de hete zomermaanden kan genieten van een verfrissende duik. [Foto: © Wildlife SOS/Mradul Pathak]

Geïnspireerd door het verhaal van Raju hebben verschillende organisaties en overheden daadkrachtige acties ondernomen tegen dierenmishandeling. De wet- en regelgeving met betrekking tot de behandeling van olifanten en andere dieren in het wild is aanzienlijk verbeterd. In 2014, toen Raju onder onze hoede kwam, werden er nog ongeveer 67 olifanten gebruikt in circussen in India. Tegenwoordig zijn alle uitvoerende dieren, inclusief olifanten, verbannen uit circussen. Dit hielp bij de redding van onze dikhuiden zoals PeanutCocoWallyMacSuzyRhea en Mia die niet langer met geweld hoeven op te treden in Indiase circussen.

Raju's verzorgers maakten liefdevol een speciale taart voor het 10-jarig jubileum voor hem. [Foto: © Wildlife SOS/Mradul Pathak]

Bovendien werden olifanten ooit ingehuurd voor ceremonies en bruiloften in Delhi. In 2019 markeerde Wildlife SOS echter door tal van gezamenlijke inspanningen een nieuwe mijlpaal door de laatste werkende olifant uit de straten van Delhi, Jasmine, te redden.

Impact op individuen en gemeenschappen

De redding van Raju had ook wereldwijd een grote impact. Velen waren diep ontroerd door de treffende beelden van zijn lijden en zijn daaropvolgende bevrijding, waardoor een meer medelevende houding ten opzichte van dieren werd bevorderd. Dit breidde ons draagvlak uit, waardoor we nog veel meer olifanten uit vergelijkbare barre omstandigheden konden redden en rehabiliteren. Raju's reis werd een symbool van hoop dat meer mensen inspireerde om zich in te zetten voor onze zaak, waardoor we de best mogelijke medische en psychologische zorg konden bieden die deze getraumatiseerde dikhuiden hard nodig hadden.

Om een decennium van zijn vrijheid te vieren, maakten Raju's verzorgers een speciaal fruitfeest voor de dikhuid om heerlijk te verslinden. [Foto: © Wildlife SOS/Vineet Kumar Singh]

Pleiten voor ethisch toerisme

Een ander cruciaal probleem waarvan we hadden gehoopt dat Raju's redding het aan het licht zou brengen: het verband tussen toeristische ritten en olifantenmishandeling. Velen zijn zich nog steeds niet bewust van de gruwelijke waarheid achter olifantenritten die ons ertoe brachten de 'Refuse to Ride'-campagne te starten. Vóór COVID-19 zagen we een positieve trend waarbij meer reisbureaus ethische standpunten innamen, olifantenritten ontmoedigden en natuurlijke ervaringen promootten, zoals het bezoeken van nationale parken, waar toeristen olifanten in het wild konden zien. Het vergroten van het bewustzijn over de wreedheid achter olifantenritten blijft een cruciale missie van ons, en Raju's verhaal blijft dienen als een krachtige herinnering aan de dringende behoefte aan ethische en medelevende toeristische praktijken.

Raju geniet van zijn favoriete fruit - bananen en watermeloenen - tijdens zijn 10e reddingsverjaardag. [Foto: © Wildlife SOS/Atharva Anil Pacharne]

Terwijl we Raju's 10e reddingsverjaardag vieren, denken we na over de ingrijpende veranderingen die zijn redding in gang heeft gezet - niet alleen in zijn persoonlijke leven, maar ook voor iedereen die onder deze paraplu valt. Raju's redding creëerde het vlindereffect om levens, wetten, attitudes en perspectieven ten opzichte van natuurbehoud te transformeren. Raju's reis van trauma naar vrede belichaamt hoop, innerlijke kracht en de kracht van collectieve actie. Als zijn verhaal ons inspireert om te blijven pleiten voor de rechten en het welzijn van alle dieren, overweeg dan om een supporter van Wildlife SOS te worden en ons te helpen voor tal van andere olifanten in nood te zorgen.

woensdag 3 juli 2024

2 men charged with sexual abuse on monkeys using a camera to take and sell videos

 


 By Jen Mashuga 

Two men face federal charges for their alleged roles in spreading monkey torture videos online: Nicholas T. Dryden (Ohio) and Giancarlo Morelli (New Jersey) were both charged with conspiracy related to the creation and manufacturing of violent “animal crush” videos involving baby, teenage, and adult monkeys, according to the U.S. Department of Justice.

Dryden and Morelli were allegedly part of an online group that discussed their twisted and depraved ideas for monkey torture. The U.S. Department of Justice alleges Dryden used funds collected from the online group to instruct and pay a child in Indonesia to create the vile videos.


Helpless monkeys were allegedly abused on camera “having their genitals burned, having their genitals cut with scissors, being sodomized with a wooden skewer and being sodomized with a spoon,” according to a disturbing summary by the U.S. Department of Justice.

Both men have been charged with conspiracy to create and distribute sadistic videos in March and April 2023, while Dryden has an extra charge of producing child sexual abuse material as he allegedly exploited a minor by paying the child to sexually abuse the monkeys on camera. Both men face could face up to 5 years in prison for the conspiracy charges and seven years in prison for the animal crush creation and distribution charges; Dryden could face an additional 20 years in prison for each charge related to the sexual abuse of children.

Monkeys are intelligent and playful animals that do not deserve to be mutilated or killed — for any reason.

Lady Freethinker and Action for Primates first exposed the underground world of monkey torture groups in 2021 — and helped bring international attention to the cruelty by providing intelligence and information to the BBC documentary “The Monkey Haters.” Since then, our work has helped law enforcement prosecute those responsible. These charges are the latest in a string of recent arrests and convictions of people involved in abusing monkeys online.

Lady Freethinker applauds the work of the U.S. Fish and Wildlife Service and FBI in investigating the case and pursuing justice for all the monkeys who have been tortured and killed. We will continue to work to uncover, track, and end monkey torture groups for good.


Bron:https://ladyfreethinker.org/





dinsdag 2 juli 2024

Get Connected Wildlife Friends Foundation Thailand needs your help! Video; veel foto's en nieuwsbrief met verhalen van mooie hoogtepunten uit juni 2024






https://www.wfft.org/

https://www.wildlifevolunteer.org/ Volunteer worden in Thailand ? Veel info en je werkt als vrijwilliger met 800 verschillende dieren


After being bought from a hunter for 3,000 THB, Tung Thong was kept as a pet for three years by local villagers who fed him an unnatural diet of fruits, bread, and even Oreos. He eventually fell ill, but fortunately the villagers surrendered him to our sanctuary where he received the care and nutrition he needed.

We zijn erg blij om enkele van onze hoogtepunten van juni 2024 met u te delen.

Verschillende dieren ondergingen belangrijke gezondheidscontroles en operaties. Verder vond de geredde tijger Mang Mee een nieuwe hobby, bloeiden er nieuwe vriendschappen op met enkele van onze geredde makaken en nog veel meer. Dierenliefhebbers zoals jij maken ons werk mogelijk. Lees er hieronder alles over!

Verhalen die je in juni mogelijk hebt gemaakt:

Ginny had een broodnodige oogoperatie

ondergaan Aziatische zwarte beer, Ginny, leed aan een gezwollen en geïrriteerd uitsteeksel van het derde ooglid en had een specialistische operatie nodig om dit te corrigeren. De procedure is heel goed verlopen en Ginny ziet er veel beter uit en voelt zich veel beter. Lees hier het verhaal.
Baymax is vrijgegeven!

Na een paar jaar revalidatie sinds hij werd aangereden door een auto, was de Aziatische reuzenschildpad, Baymax, eindelijk klaar om terug te keren naar zijn natuurlijke habitat. We zijn zo blij dat we hem weer gezond konden maken en hem terug in het wild konden zien waggelen. Bekijk hier het releaseverhaal van Baymax.
Mang Mee ontdekte haar liefde voor zwemmen!

Deze maand hebben we het genoegen gehad om de geredde tijger, Mang Mee, haar liefde voor water te zien ontdekken. We hadden het voorrecht om getuige te zijn van haar eerste keer zwemmen in haar meer en ze vond het geweldig. Lees meer over ons Tiger Rescue Centre.
Onze PAT Clinic vermindert het aantal ongewenste puppy's dat op straat

wordt geboren: 4.466 gesteriliseerd! Ons People and Animals Thailand (PAT)-team pakt het probleem van de overbevolking van zwerfdieren in Thailand aan. Kom meer te weten over en steun dit levensveranderende project.
 
Vier makaken verhuisden naar een open verblijf  

Simba, Kai Luang, Kiab en Makood verhuisden naar een nieuw huis. Het introduceren van makaken kan een uitdaging zijn, vooral gezien hun moeilijke verleden, maar het is ongelooflijk hartverwarmend om te zien hoe ze een band opbouwen en elkaar steunen bij het overwinnen van hun trauma's en genieten van hun nieuwe leven. Bekijk hier hun eerste momenten in hun nieuwe huis.

Geredde Maleise zonnebeer, Deena had pootbehandeling

nodig Ons berenverzorgingsteam merkte op dat de Maleise zonnebeer, Deena, mank liep en een gewonde klauw had. Ons veterinair team kwam snel in actie, verdoofde haar en zorgde voor de nodige medische zorg. We zijn blij te kunnen melden dat haar poot is genezen en dat Deena volledig is hersteld. Lees hier meer over beren.
Als je in Thailand bent en in staat bent om een aantal essentiële items voor onze geredde dieren te doneren, bekijk dan hier onze Shopee-verlanglijst. Of als je in het buitenland bent, is hier onze Amazon-verlanglijst.
Doneer nu om meer dieren in Thailand te helpen

Ook een bankrekeningnummer  in Nederland voor uw donatie via de link hier boven 
Het is uw vriendelijkheid die ons werk om een betere wereld voor dieren in het wild te creëren mogelijk maakt.

Dank u voor uw steun.

Stichting Wildlife Friends Thailand
Copyright © 2024 Wildlife Friends Foundation Thailand, All rights reserved.
You are receiving this email because you opted in via our website or have requested to receive updates.

Our mailing address is:
Wildlife Friends Foundation Thailand
108 Moo 6, Tambon Thamairuak
Amphoe Thayang
Phetchaburi, TH-76 76130
Thailand

Add us to your address book


Want to change how you receive these

maandag 1 juli 2024

Noord-Macedonië is dierenheldin Bibi dag en nacht bezig om straathonden en katten te helpen met de weinige middelen die ze heeft ( 26 ontroerende foto's )

 

Het is zwaar om hier te leven, in een land waar ik gezien wordt als een 'gekke vrouw' omdat ik honden en katten te eten geef en ze help als ze ziek of gewond zijn ...'

Dit zijn de woorden van Bibi Milanovska, een dierenheldin in de stad Skopje in Noord-Macedonië.Voor Bibi gaat er geen dag voorbij zonder stress. Iedere dag zijn er dieren die hulp nodig hebben, die honger hebben en die op haar wachten. In Noord-Macedonië kun je bijna geen stap zetten zonder een verwaarloosde of mishandelde zwerfhond- of kat te zien.

Foto's kun je groter maken, door erop te klikken.

'Het ergste is als mijn salaris op is en ik geen geld meer heb om voer te kopen voor de honden en katten op straat. Als ik geen voer kan kopen vraag ik de bakker om oud brood of de slager om vleesafval en dat kook ik samen met wat macaroni of rijst tot een dikke pap. Dat breng ik dan naar de dieren zodat ze toch iets in hun maag hebben en die dag geen honger hoeven te lijden.'

Soms eet Bibi ook zelf van het oude brood zodat ze een maaltijd voor zichzelf uitspaart.

's Avonds na haar werk gaat ze met de bus naar het 'boarding house' - het pension waar haar tientallen honden en katten worden opgevangen.

Dieren die Bibi gered heeft toen ze ernstig ziek waren of mishandeld en gewond, dieren die ze heeft weggehaald bij het randje van de dood.

En nee, een dierenpension in Noord-Macedonië is geen luxe zoals in veel Nederlandse pensions. De dieren verblijven in ruimtes met een betonnen vloer en hebben oude dekens of een kleedje om op te liggen (dekens en kleedjes die Bibi zelf moet verschonen en wassen) en er zijn houten hokken voor de katten.

Maar deze dieren zijn tenminste veilig, ze krijgen te eten, hebben schoon water en ze krijgen af en toe een knuffel of een aai over hun kop. En dat is heel wat beter dan het leven dat de dieren op straat moeten leiden. Of beter gezegd: het leven dat ze moeten lijden.

Soms lukt het om iemand te vinden die een dier wil adopteren en vertrekt een hond of kat naar een zacht mandje in Engeland, Duitsland of Nederland. Maar de vrije plekjes in de opvang worden onmiddelijk ingenomen door een ander dier dat het nodig heeft. Een dierenopvang raakt nooit leeg ...

Het is zwaar werk en de pijn in haar rug is bijna ondraaglijk. Bibi loopt al 10 jaar met een hernia die maar niet beter wordt, het komt door al het sjouwen met emmers en zakken voer en het dragen van gewonde en zieke dieren.

Maar ze weet dat de dieren op haar wachten, ze kunnen niet zonder haar en dus verbijt ze de pijn en brengt de dieren hun eten. Haar oude autootje heeft het begeven en geld voor reparatie is er niet. Ze neemt nu de bus of gaat met een taxi naar de voerplaatsen, en zo brengt ze ook dieren naar de dierenarts.

'Het grootste probleem hier is dat mensen hun dieren niet laten steriliseren.' Honden worden meestal niet als huishond gehouden, maar verblijven in de tuin of op het erf. De dieren gaan op stap en de teefjes raken zwanger. De puppy's worden vervolgens als oud vuil ergens gedumpt, al dan niet in een vuilniszak, of ze worden op een afschuwelijke manier gedood. Dat gebeurt vaak ver weg van de moederhond zodat zij haar haar puppy's niet meer terug kan vinden.

Als de diertjes geluk hebben worden ze gevonden door Bibi, zoals die keer dat ze een nestje van 7 pupjes vond die allemaal ziek waren van het Parvo virus. De badkamer van haar kleine appartementje werd ingericht als ziekenboeg en Bibi werkte de klok rond om de dieren te verzorgen, hun medicijnen te geven en alles zo goed mogelijk schoon te houden.

Op een dag zette ze de balkondeur open voor wat frisse lucht en de puppy's, hoe ziek ze ook waren, scharrelden naar buiten, het balkon op. Om te voorkomen dat de bovenburen de pupjes en hun bloederige diarree zouden zien heeft Bibi het balkon toen afgedekt met lakens zodat de dieren een soort tentje hadden op het balkon.

Na een week van stress en zorgen om de kleintjes werd Bibi wakker naast de puppy's, ze was flauwgevallen van uitputting ... Maar de dieren hebben het gered! En dat is het enige dat telt voor haar.

'Als ik het toch eens aan mensen kon uitleggen; achter iedere dier dat gered wordt schuilen zoveel tranen, zoveel slapeloze nachten en stress. Maar mensen begrijpen het niet. Sommige mensen zeggen: je hebt al zoveel dieren in pension, je zorgt voor zoveel dieren op straat en je gaat maar door, waarom stop je er niet mee? Ik kijk ze aan en ik kan geen antwoord geven, kan geen woorden vinden, wat moet ik zeggen tegen mensen die alleen aan zichzelf denken? Hoe kan ik de dieren NIET helpen? Ik kijk ze in hun lieve ogen en voel hun pijn, hun verdriet en angst. Ik begrijp hun roep om hulp en mijn hart huilt. Ik versta de taal van dieren beter dan die van mensen denk ik... '

'Alles is hier zo duur geworden, ik probeer overal op te besparen om de honden en katten te eten te geven en de dierenarts te betalen. Ik heb ook een betalingsachterstand bij het pension. Ik weet dat ik niet de enige ben die het moeilijk heeft, maar ik heb het gevoel dat ik nooit genoeg doe, het lijkt wel of mijn handen en voeten gebonden zijn. Maar ik kan niet naar huis gaan en rustig gaan slapen terwijl ik weet dat de dieren honger of dorst hebben. Het aantal honden op straat neemt toe en de situatie is alarmerend... En ik ben bang dat het pension de dieren op straat zet als ik de schuld niet kan betalen en dat dan alles voor niets geweest is.'

'Ik wijd mijn hele leven aan de dieren, misschien denken mensen dat ik niet normaal ben omdat ik van ze houd en ze help waar ik kan maar in de ogen van de dieren ben ik hun moeder. Ik heb vuile kleren van hun poten maar dat kan me niet schelen, mijn hart en ziel is voor hen allemaal. Ik kan ze niet in de steek laten!'

Doneren kan via een overmaking naar:

NL16 INGB 0004 7841 60 t.n.v. Stichting Dierennood o.v.v. 'Hulpproject 180'

en wij zorgen dat je donatie echt alleen voor dit hulpproject besteed zal worden.

Bij ons is er geen aftrek voor salarissen, huisvesting of overbodige franje. Nergens voor nodig.

Alvast heel veel dank!

Of doneer via onderstaande knoppen: