Translate

donderdag 25 juli 2024

Olympic champion Charlotte Dujardin whips horse 24 times in shocking video: Trucjes met dieren, paardensport, circussen, dolfijnenshows, is altijd wreed en nu eindelijk een keer zichtbaar


Er is een video opgedoken waarop te zien is hoe Olympiër Charlotte Dujardin meerdere keren de benen van een paard slaat. Dujardin heeft aangekondigd dat ze zich zal terugtrekken uit de Olympische Spelen van Parijs 2024 in Frankrijk.

De beelden werden dinsdagochtend uitgezonden in het Britse ontbijttelevisieprogramma Good Morning Britain. Daarop is te zien hoe de Brit Dujardin naast een paard loopt en herhaaldelijk met zijn benen slaat.

De Internationale Hippische Federatie (FEI) heeft een onderzoek aangekondigd naar haar daden. De FEI beschreef de video als het tonen van gedrag "in strijd met de principes van paardenwelzijn".

Dujardin gaf toe een fout te hebben gemaakt op het sociale mediaplatform Instagram. "Ik schaam me diep", zei ze.

De FEI ontving de video maandag van een advocaat. FEI's dierenarts-directeur Goran Akerstrom reageerde op de video en verklaarde dat het "duidelijk een verontrustend beeld" was om Dujardin het paard meerdere keren te zien slaan.

Akerstrom voegde eraan toe dat de FEI maatregelen heeft genomen om soortgelijke schendingen van het paardenwelzijn te voorkomen.

Dit incident volgt op een ander spraakmakend geval van paardenmishandeling op de Olympische Spelen van Tokio in 2021, waar een Duitse koets een paard sloeg dat weigerde over een hek te springen.

Dierenrechtenorganisatie PETA heeft haar oproep voor het verbieden van paardensportevenementen van de Olympische Spelen hernieuwd, waarbij de aanhoudende bezorgdheid over dierenwelzijn in de sport wordt benadrukt.

Volg voor dagelijks dierennieuws - Steun dierenwelzijnsjournalistiek

Geen opmerkingen:

Een reactie posten