Translate

maandag 15 juli 2024

Geliefde zwerfkat Larry van 10 Downing Street Londen ( Chief Mouser) heeft 5 premiers meegemaakt en de zesde komt eraan: op sociale media 860.000 volgers ( leuke video)


Terwijl het Verenigd Koninkrijk zich voorbereidt om Keir Starmer te verwelkomen als nieuwe premier na de verkiezingen van 4 juli, staat een andere opmerkelijke figuur in Downing Street 10, Larry the Cat, ook in de schijnwerpers. Larry, een grijs-witte tabby die vermoedelijk rond de 16 jaar oud is, is sinds 2011 een vaste verschijning in de residentie van de premier.

Larry's reis naar Downing Street 10 begon toen hij werd geadopteerd uit Battersea Dogs and Cats Home, na een knaagdierplaag in de woning. In de loop der jaren heeft hij de ambtstermijnen van vijf premiers meegemaakt: David Cameron, Theresa May, Boris Johnson, Liz Truss en Rishi Sunak. Binnenkort ontmoet hij Starmer, de zesde premier tijdens zijn tijd in Downing Street.
Ondanks zijn bescheiden begin als zwerfkat, is Larry een geliefd figuur geworden. Zijn populariteit is duidelijk op sociale media, met het onofficiële Twitter-account @Number10Cat met meer dan 860.000 volgers. Dit account, hoewel niet officieel gelieerd aan de Britse regering, legt de charme en capriolen van Larry vast, tot grote vreugde van zijn fans.
Larry's aantrekkingskracht reikt verder dan sociale media. Hij wordt vaak gefotografeerd door de pers en zijn aanwezigheid is vaak een hoogtepunt voor bezoekers van Downing Street, soms overschaduwt hij de premier. Freelance fotograaf Justin Ng, bekend om zijn foto's van Larry, schrijft de populariteit van de kat toe aan zijn universele aantrekkingskracht en mediabewuste karakter.
Larry's rol, officieel getiteld 'Chief Mouser', omvat het begroeten van gasten, het inspecteren van beveiligingsmaatregelen en het testen van de slaapkwaliteit van antiek meubilair. Ondanks zijn titel zijn zijn muisvaardigheden op humoristische wijze beschreven als nog steeds in de 'tactische planningsfase'.

Larry's ambtstermijn is niet zonder incidenten verlopen. In 2019 haalde hij de krantenkoppen toen hij de limousine van toenmalig president Donald Trump blokkeerde door te weigeren eronder vandaan te gaan. Hij had ook een opmerkelijke rivaliteit met Palmerston, de voormalige hoofdmouser van het Foreign & Commonwealth Office, wat vaak resulteerde in openbare ruzies.

Op 16-jarige leeftijd nadert Larry misschien het einde van zijn carrière, maar zijn nalatenschap in Downing Street 10 is veilig. Zijn aanwezigheid heeft velen vreugde gebracht en een unieke charme toegevoegd aan de residentie van de premier.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten