Translate

donderdag 11 juli 2024

Graveyard Races Undercover Investigation: Koning Charles verbreekt alle banden in de UK met duivermelkers ' duivensport is bloedsport ( video )


Dame Vera Lynn zou juichen! PETA juicht koning Charles toe voor het sparen van vogels door foie gras te verbieden bij alle koninklijke evenementen en residenties, en we danken hem nu voor het weigeren van koninklijke bescherming aan de National Flying Club en de Royal Pigeon Racing Association.


Zoals Dame Vera wist, hebben duiven eervol gediend in het leger en het leven van soldaten gered door vitale gecodeerde berichten af te leveren onder vreselijk gevaarlijke omstandigheden, wat hen de meeste Dickin-medailles (het equivalent van het Victoria Cross voor dieren) van alle soorten opleverde. Maar ze pleitte ervoor om ze in vredestijd met rust te laten - onder meer door deze loyale, gezinsgerichte vogels niet uit te buiten door ze te dwingen het gevaarlijke Engelse Kanaal over te steken, simpelweg voor menselijk vermaak en gokken.


Duivensport is een bloedsport waarbij vogels ver van huis worden vrijgelaten in het buitenland en in een onbekende omgeving, waarbij ze hun natuurlijke homing-instinct uitbuiten om terug te keren naar hun families, hun levenspartners en hun jongen door hen te dwingen zich door zeereizen te worstelen die zo uitgestrekt zijn dat ze kilometers ver geen land kunnen zien en kunnen sterven in stormen of verdrinken door uitputting of desoriƫntatie. Door het verzoek van de Pigeon Racing Association om koninklijke bescherming af te wijzen, heeft de koning de sociale levensvatbaarheid van de industrie verminderd, en PETA hoopt dat zijn volgende vogelvriendelijke daad zal zijn om de Royal Loft te ontbinden en om te zetten in een broodnodig toevluchtsoord voor verloren, gewonde en ongewenste vogels.


Dit gedenkwaardige nieuws volgt op talrijke oproepen van PETA die Zijne Majesteit respectvol oproept om recht te doen aan deze dappere vogels door zijn beschermheerschap in te trekken van duivenrace-evenementen en -verenigingen. Het komt ook nadat PETA drie vogels van de Royal Loft in bezit nam die waren geveild en ze herplaatste in een opvangcentrum, waardoor ze werden beschermd tegen gebruik als fok machines om nog meer duiven te produceren die gedwongen zouden worden om te vliegen.


De dood en 'Het Kerkhof'


Voor niets meer dan een gril of een weddenschap worden duiven gedwongen om grote afstanden te vliegen op slopende reizen die kunnen - en in sommige gevallen meestal - eindigen in de dood. Ze kunnen sterven in stormen of van uitputting of verdrinken wanneer ze gedwongen worden over grote watermassa's te vliegen zonder ergens te rusten. Ze kunnen in botsing komen met gebouwen of hoogspanningsleidingen, die hun borsten tot op het bot kunnen opensnijden, of worden opgegeten door roofdieren. Ze kunnen ook verdwalen en met weinig ervaring met het zelfstandig vinden van voedsel of water, sterven door honger of uitdroging.


Een race van Frankrijk naar Engeland is meer dan 600 mijl lang en omvat een schrijnende oversteek van het Engelse Kanaal, bekend als "het kerkhof" door duivenmelkers omdat zoveel vogels sterven terwijl ze proberen het over te steken.


Uit een PETA US-onderzoek bleek dat elk van de acht vogels die door koningin Elizabeth II waren gestuurd om deel te nemen aan de South African Million Dollar Pigeon Race 2020, stierf tijdens de quarantaineperiode, toen gestreste vogels van over de hele wereld samen op hetzelfde hok werden gehuisvest en mogelijk ziekten op elkaar overdroegen.


Even birds who survive these ordeals and make it home to their mates, young, or eggs aren’t safe, as those deemed not valuable enough for future races or breeding may be killed by breaking their neck, drowning them, or gassing them with unfiltered car exhaust.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten