Translate

maandag 8 juli 2024

Ethiopian Airlines, vervoerd honderden bedreigde, uit het wild gestolen aapjes via de zwarte markt, voor gebruik in wrede en dodelijke experimenten in de proefdierindustrie ( petitie)

 


PETA heeft bewijs gevonden dat de grootste luchtvaartmaatschappij van Afrika, Ethiopian Airlines, zojuist honderden bedreigde apen over de hele wereld heeft verscheept voor gebruik in wrede en dodelijke experimenten.

De luchtvaartmaatschappij, die banden lijkt te hebben met een vermeende illegale internationale apensmokkelring, heeft naar verluidt onlangs 250 bedreigde langstaartmakaken van Ethiopië naar de VS gevlogen op een slopende reis, hoewel het bedrijf PETA eerder vertelde dat het verzenden van apen in strijd was met het bedrijfsbeleid. De apen werden eerst met een andere luchtvaartmaatschappij vanuit het Oost-Afrikaanse land Mauritius naar Ethiopië verscheept.

Onderneem hieronder actie om er bij Ethiopian Airlines op aan te dringen zich aan te sluiten bij bijna elke andere grote luchtvaartmaatschappij ter wereld door te weigeren gevoelige wezens naar laboratoria te verzenden.

Meer dan 7.000 mijl aan ellende
Apen die naar laboratoria worden vervoerd, worden verpakt in kleine houten verzendkratten en gedwongen om urenlang in hun eigen uitwerpselen, urine en bloed te zitten. De doodsbange en waarschijnlijk zieke dieren worden uiteindelijk naar laboratoria vervoerd, waar ze worden beroofd van voedsel en water, verminkt, vergiftigd, met geweld geïmmobiliseerd in fixatiemiddelen, geïnfecteerd met pijnlijke en dodelijke ziekten, psychologisch gekweld, gebruikt in een reeks andere ondraaglijke experimenten en uiteindelijk gedood.

Frequent Flyer-overtreder
In juli 2023 werd Ethiopian Airlines door het Amerikaanse ministerie van landbouw (USDA) geciteerd voor het geven van onjuiste voedings- en drenkinstructies aan het grondpersoneel voor 336 apen die in kratten in een vrachtruim waren gepropt voor de 10.000 mijl van Mauritius naar Georgië. Nadat de apen eindelijk uit het vliegtuig waren geladen, brachten ze 95 minuten door op het asfalt zonder schaduw in een hitte van 85 graden. De kratten met apen werden vervolgens ruw behandeld terwijl arbeiders ze in trailers stopten voor transport naar laboratoria, wat nog meer leed en waarschijnlijk lichamelijk letsel veroorzaakte.

The USDA also cited the airline in January 2023 for bringing 584 monkeys into the U.S. without mandatory health certificates, which made it impossible to track whether the monkeys carried one or several of a plethora of pathogens that can infect humans.

Numerous Ethiopian Airlines shipments have included monkeys taken from Mauritius, a small island where tuberculosis outbreaks on monkey-breeding farms are well documented. These shipments pose an imminent threat to public health because tuberculosis is highly infectious and can easily be transmitted from monkeys to humans.

   

Ethiopia Airlines heeft banden met een Zuidoost-Aziatische zwarte markt voor apensmokkel, die naar verluidt in het wild gevangen apen uit hun natuurlijke habitat ontvoert en ze ten onrechte bestempelt als "in gevangenschap gefokt" voordat ze naar de VS worden gevlogen. Een recente federale rechtszaak onthulde dat Ethiopian Airlines honderden van deze naar verluidt witgewassen apen uit Cambodja in de handen van de Amerikaanse laboratoriumleverancier Worldwide Primates heeft gevlogen.

Help alle apenzendingen aan de grond te houden
De apenzendingen van Ethiopian Airlines vernietigen bossen van bedreigde apen, bedreigen de volksgezondheid en veiligheid en voeden de onverzadigbare dierproevenindustrie.

Stuur alstublieft beleefde e-mails naar de managers van Ethiopian Airlines met het verzoek om hun positie te gebruiken om op te komen voor deze kwetsbare dieren en erop aan te dringen dat de luchtvaartmaatschappij haar betrokkenheid bij de wrede handel in primaten die voor experimenten worden gebruikt, beëindigt.

Link naar petitie: Act Now to Stop Ethiopian Airlines’ Monkey Shipments to U.S. Laboratories | PETA Asia




Geen opmerkingen:

Een reactie posten