Translate

zaterdag 6 juli 2024

Protestactie met petitie:125 Spaanse steden verbieden het kwellen en barbaarse afslachten van stieren maar in Pamplona is het een 'feest' om 60 stieren te doden

 

Tientallen in middeleeuwse martelwerktuigen protesteren tegen de stierengevechten in Pamplona

Geplaatst door  

Voorafgaand aan het festival van San Fermín in Spanje - met het stierenrennen en 60 stierengevechten - verzamelde een groep "bebloede" PETA- en AnimaNaturalis-aanhangers zich op de Plaza Consistorial.

De demonstranten, die stierenhoorns droegen en gevangen zaten in middeleeuwse martelwerktuigen, symboliseerden het lijden van de 60 stieren die voor de ogen van joelende menigten zullen worden neergestoken en afgeslacht.

Waarom je het stierenrennen moet overslaan

Elk jaar worden stieren gedwongen om door de smalle straatjes van Pamplona te klauteren terwijl ze op de vlucht zijn voor een joelende menigte. Ze verwonden zichzelf vaak als ze uitglijden op de geplaveide grond of tegen muren botsen terwijl ze proberen te ontsnappen aan de menigte.

Deze stieren hebben voorheen meestal weinig interactie met mensen gehad, en plotseling is het verontrustend en overweldigend om plotseling tussen een horde te worden geduwd.

Veel mensen die dit wrede spektakel bijwonen, realiseren zich niet dat dezelfde stieren die ze door de straten rennen, later op dezelfde dag in de arena worden doodgemarteld.

Migel/Shuttershock.com

Veel geweld op het San Fermín-festival in Pamplona

Tijdens deze gebeurtenissen drijven aanvallers te paard lansen in de rug en nek van een stier voordat anderen banderilla's in zijn rug steken, waardoor acute pijn wordt toegebracht wanneer hij zijn hoofd draait en zijn bewegingsbereik wordt aangetast. Uiteindelijk, wanneer de stier zwak wordt door bloedverlies, verschijnt er een matador die probeert het dier te doden door een zwaard in zijn longen te steken of, als dat niet lukt, zijn ruggenmerg door te snijden met een mes. De stier kan verlamd zijn, maar nog steeds bij bewustzijn als zijn oren of staart worden afgesneden en als trofee aan de matador worden gepresenteerd en zijn lichaam uit de arena wordt gesleept.

Read more about the horrific exploitation of bulls during Pamplona’s San Fermín festival:

Torture, Not Tradition

Meer dan 125 Spaanse steden hebben het kwellen en slachten van stieren voor vermaak afgewezen, maar in Pamplona gaat dit wrede spektakel door.

Stierengevechten, zoals gladiatorengevechten of openbare menselijke executies, moeten naar de geschiedenisboeken worden verwezen.

PETA moedigt het Spaanse publiek aan om het #NoEsMiCultura Popular Legislative Initiative te steunen, geleid door dierenrechtenactivisten in Spanje, dat tot doel heeft de wet in te trekken die het stierenvechten als "cultureel erfgoed" aanwijst en Spaanse gemeenschappen in staat stelt deze wrede bloedsport te verbieden.

U kunt stieren helpen

Teken alstublieft onze petitie aan de burgemeester van Pamplona om hem aan te sporen nu een einde te maken aan deze barbaarse slachting:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten