Translate

vrijdag 19 juli 2024

Rijke particulieren betalen een record bedrag van 40 miljoen euro, voor het grootse skelet van een dino ooit gevonden ( ultieme hebbedingetje ),


Een recordbedrag voor het grootste skelet van een dino dat ooit werd gevonden. In New York zijn de overblijfselen van een stegosaurus verkocht voor ruim 40 miljoen euro. En dat terwijl van tevoren werd gerekend op een bedrag tussen de 4 en 6 miljoen euro voor het ongeveer 150 miljoen jaar oude skelet.

In 2022 werden de eerste delen van het skelet gevonden in de Amerikaanse staat Colorado, in het midden van de VS. Apex, zoals de dinosaurus werd genoemd, is ruim 3 meter hoog en meer dan 8 meter lang. Het is niet bekend wie de nieuwe eigenaar is.

Apex is zo'n anderhalf keer duurder dan de vorige 'record-dinosaurus'. De tyrannosaurus Stan werd in 2020 geveild voor zo'n 27 miljoen euro. Ook hierbij werd van tevoren niet op zo'n hoog bedrag gerekend. 

Dinosaurussen zijn de laatste jaren populairder geworden onder rijke particulieren, zoals filmsterren en andere miljonairs. Liefhebbers zijn daar bezorgd over. 

'Heel hip'

Eerder zei dinoliefhebber en opiniepeiler voor RTL Nieuws Gijs Rademaker daarover: "Het is tegenwoordig gewoon heel hip om een grote dino te hebben. Maar je moet wel een gigantische woonkamer hebben."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten