Translate

vrijdag 12 juli 2024

Word jij mijn baasje? Adopteer een proefdier: Stichting Hulp en Herplaatsing Huisdieren zoekt gouden mandjes ook voor puppy's, momenteel in gastgezinnen in Nederland

 https://www.shhh.nl/onze-dieren/ Heel veel mooie foto's


Lieve lezers, kijk dat koppie! Een snoesje.!! Ik wil u vragen om dit bericht veel te delen. Help mee om gouden mandjes voor deze geweldige honden te zoeken. 

Stand van zaken


Begin 2024 hadden we nog een stuk of 45 beagles die nog een fijn tehuis zochten. In het eerste halfjaar zijn daar weer de nodige hondjes bijgekomen. Het resultaat is dat we nu in 2024 alweer 52 honden aan nieuwe baasjes hebben kunnen overdragen. Er zitten nu nog 32 honden in gastgezinnen en onze bevriende pensions die op een goed plekje wachten. Het aantal honden in opvang neemt dus gelukkig wel wat af maar dat mag nog wel wat beter want er komen natuurlijk ook weer nieuwe honden aan.



ANBI status


Het was een hele klus om de financiële administratie weer helemaal bijgewerkt te krijgen maar het boekhoudteam heeft er hard aangetrokken en het voor elkaar gekregen. De stukken over de laatste jaren staan intussen op de website. De eisen die aan statuten van ANBI stichtingen worden gesteld waren intussen ook veranderd dus ook deze moesten worden aangepast. We kunnen nu gelukkig laten weten dat we de status als ANBI erkend goed doel weer terug hebben met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2024. We hopen van harte dat dit kan bijdragen aan de verbetering van onze financiële situatie want daar mag nog wel wat gebeuren. We gaan nu dan ook de nodige acties ondernemen om steun te krijgen van andere organisaties.

Jubileumdag


Op 24 juni van dit jaar bestaat de Shhh 25 jaar. Om dit heugelijke feit te vieren organiseren we een jubileumdag. Als schot voor de boeg geven we alvast de eerste gegevens door. De dag zal plaats vinden op 15 september van 12:00 tot 17:00 uur bij de KC Culemborg op hun terrein aan de Middelcoopstraat71 in Culemborg.
Met de invulling van de dag zijn we nog bezig. We willen een aantal interessante lezingen bieden en uiteraard heel veel ruimte voor belangstellenden en adoptanten (en medewerkers natuurlijk) om met elkaar bij te praten en voor de honden om kennis te maken met een heleboel andere honden.
In de volgende nieuwsbrief komen we met het volledige programma en andere relevante zaken maar we wilden het nu vast aankondigen zodat u de datum kan reserveren.



Animal Event


Op 3, 4 en 5 mei heeft de Shhh weer met een stand op dit grote event gestaan. Volgens de organisatie was het uitverkocht op de zaterdagen de zondag en zijn er 34.400 bezoekers geweest. Vrijdag was het wat koud en miezerig, maar de overige dagen werkte het weer geweldig mee. Er zijn veel gesprekjes aangeknoopt, er is genetwerkt en informatie gegeven. Daarnaast heeft Magda ook weer haar bijdrage geleverd aan het Welzijnsloket dat de deelnemers aan het evenement bijstaat met voorlichting over dierenwelzijn.

Het is telkens weer een mooie gelegenheid om veel dierenliefhebbers tegen te komen en elkaar als collega’s weer eens te zien en mee te maken.

We hebben op het event onze nieuwe banners met daarop in grote letters: Word jij mijn baasje? gepresenteerd.  Deze hebben we nu ook als magneetplaat voor op onze bus.

Om wat meer aandacht te trekken hebben we een grote hoeveelheid kaartjes met een zakje met een paar hondenvoertjes meegenomen. Deze vonden gretig aftrek en waren een mooie aanleiding om met veel mensen in gesprek te gaan en onze honden onder de aandacht te brengen.

De groep vrijwilligers die ons aandeel in het event hebben gedragen bestond uit zeven personen die allemaal vooraf en tijdens het event heel veel werk hebben verzet om onze deelname te laten slagen. Mooi was ook dat onze tent naast die van het Welzijnsloket stond. Dit leverde een heel goede kruisbestuiving op.


Al met al hebben we met veel plezier bijgedragen aan het event. Vanuit het publiek dat langs kwam kregen we ook heel veel positieve reacties. Dus misschien tot volgend jaar?


Scholieren met adoptiehonden


Jongeren zijn veel maatschappelijk bewuster dan vaak wordt gedacht. Zo krijgen we van tijd tot tijd vragen over hoe wij tegen proefdiergebruik aankijken en hoe het herplaatsen van ex-proefdieren in zijn werk gaat.


Andreea
Zo kregen we eind januari bericht van Andreea Livadariu (17). Zij wilde voor haar profielwerkstuk een documentaire maken over dierproeven en of die vervangbaar zijn. In haar onderzoek voor deze documentaire kwam ze ook bij ons uit. We hebben haar geholpen door haar met een interview van genoeg informatiete voorzien over ons werk en om haar de gelegenheid te geven een aantal van onze hondjes te filmen. Het resultaat is een prima documentaire geworden die alle aspecten van het doen van dierproeven laat zien. Zijn heeft hiervoor een heel fraaie 8,1 als cijfer gekregen.
De hele documentaire staat op YouTube en is te zien op: https://youtu.be/Iu1bn-8YOhM?si=cPIxfR-FBQGlw-MV


Kinderen van adoptanten zijn altijd ook erg blij met hun hond. We krijgen regelmatig vragen of we ze willen helpen om daar op school iets mee te doen.


Bas
Begin maart kregen we het volgende verzoek van Bas (9):


Ik heb een vraag voor mijn spreekbeurt.
Ik ga mijn spreekbeurt doen over honden en vooral beagles. Wij hebben nu sinds 4 en halve maand ook een beagle vanuit jullie stichting.
Ik ben erg blij met Emmet en wil hier ook over vertellen in de klas.
Hebben jullie misschien extra informatie of spulletjes voor in de klas? Alles is welkom.
Ik zou het erg leuk vinden om jullie werk nog meer onder de aandacht te brengen.
Ik vond het erg leuk dat ik toen mee mocht komen om te kijken in het pension.
Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen.
Groeten Bas Koop


We hebben Bas daarop van het nodige materiaal voorzien en we kregen het bericht dat hij zijn spreekbeurt heeft gehouden en daar een keurige 7 voor heeft gekregen.


Sofie
Sofie Geurtsen zit in groep 8. Zij wil ook een spreekbeurt houden maar nu uiteraard over hun eigen adoptiehond Moos. We zijn heel benieuwd naar het resultaat.


Bas Koop houdt zijn spreekbeurt

Hondenverhaaltjes

Jip (Bommel).


Na een roerige start heeft hij zijn plek helemaal gevonden en kunnen wij hem inmiddels niet meer weg denken. Hij vindt alles om zich heen leuk en interessant en denkt dat iedereen die langs loopt of kijkt voor hem komt.Hij is nu ruim 10 maandjes en is flink aan het kijken wat de grenzen zijn en hoe rekbaar deze zijn. Op de basiscursus doet hij heel goed zijn best en laat hij zien dat hij een echte beagle is want zonder beloning doet hij niets🤣.Hij ligt graag naast je op de bank (of in bed) en is het liefst de hele dag bij je. Het is echt een lieverd en we zijn zo blij dat hij in ons gezin terecht is gekomen.


Gr. Annetta Kuijt

Abby en Puck


Wij hebben onze lieverds Abby (SH6047/Lady) en Puck(SH6104/Jia-Li) alweer bijna vijf jaar bij ons en we zijn nog iedere dag heel blij dat we ze toen mochten ophalen bij hun gastgezinnen.


Het gaat heel goed, de 'dames' zijn inmiddels helemaal tot rust gekomen na hun gekke puppy- en hondenpubertijd. Er was geen woord overdreven toen Twan van Heugten zei dat we ons de eerste tijd niet zouden vervelen. Ze kunnen het uitstekend met elkaar vinden, echte maatjes maar met totaal andere karakters, Abby klein en een druktemakertje, Puck groot en de rust zelve. En dat verschil maakt het juist zo leuk.


Misschien leuk om te weten is dat we Abby hebben opgehaald bij Myranda Bos in mei 2019. Nadat we door Twan van Heugten waren 'goedgekeurd' belde ze ons om uit te leggen hoe we een hondje konden ophalen in Friesland en daarbij merkte ze op dat "ze er zelf ook nog eentje van zes maanden oud had zitten". We hadden al de telefoon al neer gelegd toen we elkaar aankeken en zeiden: waar woont ze? Wij zaten in onze recreatiewoning in Elsendorp (z.o.Brabant) en Friesland was een eind rijden, op zich geen probleem maar wie weet woonde Myranda dichterbij. Dus gelijk terug gebeld, ze bleek toen in Leiden te wonen en vond het prima dat we Abby zouden komen halen. Ze stuurde foto’s en we waren gelijk verliefd. De volgende dag kwamen we bij haar aan, ze deed de deur open met Abby op haar arm. Die gaf ons meteen een lik over onze neus, het was gelijk dik aan en dat is nog steeds zo.


In augustus daarop kwam Puck. Die zat in Ede bij een gastgezin, pas vier maanden jong. Dat was niet meteen dik aan, ze was wat afstandelijk maar werd wel gelijk vriendjes met Abby, gezusters in het kattenkwaad, samen de tuin slopen, ja gezellig! Bij het gastgezin had ze de hele vijver overhoop gehaald en waarschijnlijk miste ze hen. We hebben haar gewoon haar gang laten gaan en nu is het ooit afstandelijke puppy de allerliefste hond, zachtaardig, geduldig, gehoorzaam en in huis de rust zelve maar buiten een echte jager. Als ze een spoor ruikt gilt ze het hele bos bij elkaar! Helaas voor haar mogen ze niet los, niet van jullie, niet van de boswachter en zeker niet van ons. Moet er niet aan denken ze kwijt te raken. We zijn helemaal gek met ze.


Zo gek dat we zelfs voor ze verhuisd zijn naar een grotere kavel aan de rand van het  recreatiepark met voor ons een nieuw huis en voor hun een veel grotere tuin waarin ze heerlijk kunnen spelen en luieren, het liefst op ons zonnebed, jaja. En heerlijk blaffen naar nieuwsgierige koeien in de wei, tof joh.


Officieel wonen we in Utrecht in een appartement en voordat we de meiden hadden wisselden we zomer- en winterseizoen af. Maar nu (ook een beetje dankzij corona) zijn we bijna permanent in Elsendorp. Veel beter voor de hondjes, nu iedere dag lekker de in tuin en veel wandelen in het bos. We zijn allebei gepensioneerd hebben alle tijd voor onze knuffeltruffels. We hopen dan ook nog lang veel plezier met elkaar te beleven en dat zal vast wel lukken want een hond houdt je gezond!


We kunnen natuurlijk een boek volschrijven over onze belevenissen maar dat kan iedere andere shhh-beagle bezitter ook. Het belangrijkste is tijd en geduld hebben. Deze hondjes moet je niet té streng opvoeden maar met zachte hand de juiste richting wijzen. Dan heb je een hondenleven lang plezier met elkaar.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten