Translate

zondag 21 juli 2024

Undercover investigations: bij extreme mishandelingen van dieren in varkenshouderijen in Spanje en UK zijn van duizenden bedrijven maar 3% geïnspecteerd

 



De varkenshouderij in Devon UK is bekritiseerd door dierenrechtenactivisten die foto's en videobeelden verzamelden van biggen die tegen muren werden gegooid, een bak vol rottende biggen lijken en varkens die vast waren komen te zitten in kooien.


Maar de National Pig Association zegt dat het Cross Farm in de buurt van Holsworthy "aan alle eisen voldoet". Eerder dit jaar was Adrian Russell, een directeur van de boerderij, in de running voor een gekozen producentenzetel voor de National Pig Association Pig Industry Group. Hij was niet succesvol in zijn bod op een zetel, maar zei dat hij "meer dan 30 jaar in de varkensindustrie had gewerkt".

Cross Farm: A repeat offender


Binnen Cross Farm in de buurt van Holsworthy© Gelijkheid van dieren/Aitor Garmendia

Eind 2023 heeft ook een crew van Glass Wall Films een bezoek gebracht en beelden gemaakt van dode biggen, varkens die zich bezighouden met kannibalisme, varkens met onbehandelde wonden en krappe, "smerige" omstandigheden.

Abigail Penny, uitvoerend directeur van Animal Equality UK, zei: "Ik heb Cross Farm verschillende keren persoonlijk bezocht en was uit de eerste hand getuige van het lijden van deze dieren. Ik keek gekooide moedervarkens in de ogen en hun diepe verdriet zal me voor altijd bijblijven.

"Cross Farm is een recidivist, die in de loop der jaren in het epicentrum van een aantal onderzoeken heeft gestaan. Desondanks hebben we deze boerderij in de loop van acht maanden gemonitord en opnieuw alom tegenwoordig en aanhoudende problemen ontdekt. De autoriteiten moeten absoluut ingrijpen en onze klachten serieus nemen.

"Varkens op Cross Farm worstelen en lijden in de meest erbarmelijke omstandigheden. Maar al te vaak wordt hun geschreeuw achter gesloten deuren gehouden, maar onze beelden tonen de ellendige realiteit waarmee zoveel moedervarkens vandaag de dag op Britse boerderijen worden geconfronteerd." Ze riep consumenten op om "te stoppen met betalen voor deze pijn en in plaats daarvan plantaardig te kopen".


Binnen Cross Farm in de buurt van Holsworthy© Gelijkheid van dieren/Aitor Garmendia

Animal Equality heeft de bewering van de National Pig Association verworpen dat de boerderij aan de regels voldoet en heeft advocatenkantoor Advocates for Animals ingeschakeld om een formele klacht in te dienen bij Trading Standards. Zij stellen dat de behandeling van varkens en biggen kan neerkomen op verschillende wet overtreding

Advocaat bij Advocates for Animals, Taylor Mcleod, zei: "De mogelijke inbreuken op dierenwelzijnswetten die te zien zijn in de beelden die door Animal Equality zijn vastgelegd, zijn zeer zorgwekkend.

"Dierenwelzijnswetgeving bestaat om dieren te beschermen tegen de behandeling die te zien is in de videobeelden, en de overheidsinstanties hebben de plicht om ervoor te zorgen dat deze wetten worden nageleefd. We hopen dat er een grondig onderzoek zal worden uitgevoerd en dat de nodige veranderingen zullen worden aangebracht om ervoor te zorgen dat de welzijnsnormen worden gehandhaafd en gehandhaafd".

Volgens sommige experts is Cross Farm niet uniek. Dr. Alice Brough, een varkensdierenarts die tussen 2015 en 2019 met commerciële varkenshouders in het Verenigd Koninkrijk werkte, zegt dat "heel weinig van de Britse varkenshouderij geschikt is voor de ogen van het publiek".

Een biggetje blijkt te zijn gegooid op Cross Farm in de buurt van Holsworthy© Gelijkheid van dieren

Ze zei: "De veehouder op deze beelden toont een ontstellend gebrek aan mededogen voor de varkens onder zijn hoede, en een flagrante minachting voor de duidelijk opgestelde voorschriften. Maar helaas is dit geen geïsoleerd incident. Het meeste van wat we hier zien is typerend voor de industrie als geheel... heel weinig van de Britse varkenshouderij is geschikt voor de ogen van het publiek".

Eva Read, promovendus aan de London School of Economics and Political Science, die onderzoek heeft gedaan naar de commerciële standaard varkenshouderij in het Verenigd Koninkrijk en onderzoek heeft gedaan naar vocale communicatie van emoties op een varkensbedrijf in Frankrijk, is het daarmee eens.

Ze zei: "Deze beelden zijn verontrustend, niet omdat het een voorbeeld is van extreme maar zeldzame verschrikkingen die mogelijk zijn in Britse varkenshouderijen, maar eerder omdat het niet zeldzaam is. Deze video's laten zien hoe het leven is bij het werpen van zeugen en biggen in wat, voor zover ik kan onderscheiden, een vrij gemiddelde Britse overdekte varkenshouderij is. Ik zie hier een standaardpraktijk en dat is wat ons allemaal zou moeten motiveren om beter te eisen".

Binnen Cross Farm in de buurt van Holsworthy© /Aitor Garmendia



Geen opmerkingen:

Een reactie posten