Translate

maandag 15 juli 2024

Nieuw rapport onthult korte, tragische levens van twee babyaapjes die werden gemarteld, misbruikt en gedood op Facebook-video's


Luna met ingetapete hand
Luna met vastgebonden pootje

rt 


Een rapport van Action for Primates en Lady Freethinker heeft de tragische korte levens blootgelegd van twee babyaapjes - genaamd Garina en Luna - die gedurende weken en maanden meedogenloos werden gekweld, psychologisch mishandeld, extreme wreedheid doorstonden en uiteindelijk werden gedood voor sociale media-inhoud. Meerdere, schrijnende video's van hun lijden en leed zijn gepost voor "entertainment" op tal van Facebook-profielen, groepen of afspeellijsten - en misselijkmakende martelvideo's die hun leed, kwelling en misbruik laten zien, worden nog steeds regelmatig gepost. Facebook-kijkers die zich identificeren als 'apenhaters' kijken met sadistisch plezier naar hun lijden en wanhoop.

https://actionforprimates.org/   Action for Primates

https://ladyfreethinker.org/  Lady Free Thinker

Action for Primates en Lady Freethinker dringen er bij Facebook-moederbedrijf Meta op aan om alle inhoud die dergelijke gruwelijke dierenmishandeling afbeeldt, te verwijderen en te blokkeren.

Garina en Luna werden gevangen gehouden door dezelfde persoon, die hen onderwierp aan soortgelijke mishandeling en marteling, waaronder fysiek en seksueel geweld met zijn handen, doornige cactus of krabben. Hun vacht was geschoren, hun handen en voeten waren vastgebonden zodat ze niet konden bewegen, eten of drinken; plakband werd gebruikt om ze aan andere dieren te binden, waaronder apen; ze werden blootgesteld aan langdurige en agressieve stoten van koud water; ze werden hevig door elkaar geschud, onder water gehouden en tot aan hun nek in de modder begraven; Ze werden aangevallen door honden.

Aapje Garina, polsjes vastgebonden


Dr. Nedim Buyukmihci, een dierenarts en mede-oprichter van Action for Primates, verklaarde: Deze kwetsbare jonge makaken werden in extreem angstaanjagende situaties geplaatst; werden fysiek geschaad door ernstige fixatie en verwondingen door andere dieren; en werden gedurende een bepaalde periode emotioneel en fysiek mishandeld. Hun gezichtsuitdrukkingen en hun vastklampen aan elkaar is een visueel bewijs van hun extreme nood. Lichamelijk letsel, zoals wonden in het gezicht, is duidelijk. Verder werden deze baby-aapjes psychologisch 'gebroken' door de voortdurende dagelijkse martelmethoden die een staat van aangeleerde hulpeloosheid creĆ«erden waarin een individu pijn en lijden internaliseert omdat ze hebben 'geleerd' dat pogingen tot vermijding geen verlichting brengen.

Wat de mensen deze baby-aapjes aandoen, is bijzonder verontrustend. Het is onhoudbaar dat Meta het bestaan van dergelijke individuen en groepen op zijn platform tolereert, niet alleen vanwege de gruwelijke aard van de wreedheden die niet-menselijke primaten worden aangedaan, maar ook vanwege de schadelijke en schadelijke impact die het bekijken van dergelijke inhoud zal hebben op mensen, vooral kinderen.


Facebook promoot dierenmarteling door dergelijke inhoud niet te identificeren, via zijn eigen monitoringsystemen, en door dergelijke inhoud niet te verwijderen wanneer martelvideo's aan het bedrijf zijn gemeld. Vijfentwintig procent van de Facebook-sites die in het rapport worden vertegenwoordigd, werden eerder aan Meta gerapporteerd door Lady Freethinker en Action for Primates - maar de sites en martelvideo's blijven actief en beschikbaar voor iedereen om te openen en te bekijken, inclusief kinderen.

Lady Freethinker en Action for Primates hebben dit rapport rechtstreeks naar Meta gestuurd. Tot op heden is er geen enkele reactie gekomen.

Wat je kunt doen:

  • Een petitie van Lady Freethinker waarin Meta wordt aangespoord om alle inhoud met dierenmishandeling en marteling voor "entertainment" te verwijderen, heeft meer dan 72.000 handtekeningen verzameld, maar we hebben er meer nodig. Teken en deel deze petitiehttps://ladyfreethinker.org/sign-remove-animal-cruelty-from-facebook/
  • Bekijk, becommentarieer, deel of communiceer niet met de video's over het martelen van apen die op Facebook en andere sociale-mediaplatforms zijn geplaatst. Door met deze verachtelijke onverlaten in contact te komen, worden hun zichtbaarheid en opvattingen onbedoeld vergroot. Sommige mensen verdienen misschien zelfs geld met de wrede inhoud die ze plaatsen, door inkomsten te genereren op het platform.
  • Rapporteer video's altijd. Hoewel het ontmoedigend is wanneer wrede video's worden gemeld en niet worden verwijderd door het betreffende sociale media platform, moeten we druk blijven uitoefenen op deze bedrijven. Als de video die je aan het platform hebt gemeld na 48 uur nog steeds beschikbaar is, is het belangrijk dat je vervolgens ook een melding doet op de pagina Schadelijke inhoud  melden: https://reportharmfulcontent.com/report/ (Alleen inwoners van UK)
  • Om erachter te komen hoe je dierenmishandeling kunt melden aan Facebook, YouTube, Instagram en X (voorheen bekend als Twitter), ga je naar Asia for Animals SMACC: https://www.smaccoalition.com/how-to-report

Geen opmerkingen:

Een reactie posten