vrijdag 7 maart 2014

Californië wil alle orka shows in die staat verbieden. Goed zo !! ( Orka attack video )
http://seaworld.com/     ........        walgelijk misbruik van wilde dieren.

Een nieuw wetsvoorstel in Californië wil alle shows met orka's in die staat verbieden. Een woordvoerder van het beroemde SeaWorld heeft al kritisch gereageerd op het voorstel, dat ook fokprogramma's in gevangenschap verbiedt.
'Net als de olifant, het grootste landzoogdier in gevangenschap, hebben we ons gerealiseerd dat orka's complexer zijn dan de meeste andere zeezoogdieren en meer ruimte nodig hebben, een complexe sociale structuur hebben en hun familienetwerk nodig hebben voor een gelukkig en gezond leven', luidt het in de begeleidende tekst. 'Orka's horen simpelweg niet thuis in gevangenschap.'


 In een reactie neemt SeaWorld auteur en parlementslid Richard Bloom op de korrel. Een woordvoerder linkt hem aan 'extreme dierenrechtenactivisten, onder wie velen regelmatig campagne voeren tegen SeaWorld en andere vergunde waterparken en instellingen'. Een dikke pluim voor Richard Bloom !! SeaWorld heeft drie waterdierenparken in de VS, waaronder één in San Diego, Californië.

1 opmerking:

  1. Zoals altijd weer een waardevolle reactie van Aleid Stoel:

    "Wat voor orka`s geldt, geldt ook voor dolfijnen. Die hebben ook meer ruimte nodig dan welk zeepark ook kan bieden, ook zij zijn complexer dan de meeste andere zeezoogdieren, hebben ook een complexe sociale structuur en hebben ook hun familienetwerk nodig voor een gelukkig en gezond leven. Het is te hopen dat het initiatief van Californië het begin van het eind betekent voor alle dolfinaria en een eind zal maken aan de ellende van zeezoogdieren in gevangenschap. Aleid Stoel."

    BeantwoordenVerwijderen