vrijdag 14 maart 2014

De productie van Palmolie verwoest de regenwouden en de wilde dieren zijn kansloos...kom in actie ! ( video )Nieuwsbericht van www.greenpeace.nl :

Verzengende hitte, verstikkende rook: voor de Sumatraanse tijgers en orang-oetans is er geen ontsnappen aan. Alleen al in de afgelopen maand registreerde NASA 1.448 brandhaarden op het Indonesische eiland.

 
Foto:
Forest Fires in Sumatra © Ulet Ifansasti / Greenpeace
 
Jaarlijks gaan hectares regenwoud in vlammen op voor de productie van onder andere palmolie die bedrijven zoals Procter & Gamble afnemen. Met elke brand neemt de overlevingskans van tijgers en orang-oetans af.

Elk jaar is het op Sumatra en Kalimantan raak. In heel Zuidoost-Azië werd vorig jaar zelfs de noodtoestand uitgeroepen vanwege de extreme smog, veroorzaakt door aangestoken branden. Na het kappen van eeuwenoude bomen steken onder andere palmoliebedrijven de restanten van het regenwoud in brand. Wat overblijft, zijn uitgestrekte hectares verwoest land waar zij oliepalmplantages op zetten. Ontheemde dieren zoals orang-oetans en Sumatraanse tijgers hebben het nakijken. Zij komen letterlijk steeds verder in de knel voor de palmolie in onze producten.

Sponsor van verwoesting


Voor Procter & Gamble is dit geen nieuws. Deze multinational weet heel goed wat de prijs is van de palmolie die hij van zijn leveranciers afneemt. Toch kiest Procter & Gamble ervoor om zaken te blijven doen met bedrijven die het leefgebied van orang-oetans en tijgers in brand steken of deze dieren zelfs doden, die het land en middelen van bestaan afnemen van lokale leefgemeenschappen.

De aanstichter moet zelf op de blaren zitten


Het afgelopen jaar probeerden we Procter & Gamble ervan te overtuigen om palmolie te kopen waar geen regenwoud voor wordt verwoest. Het bedrijf verschuilt zich achter groene beloftes van diezelfde leveranciers. Inmiddels staan er al meer dan een half miljoen mensen achter ons. Kom daarom nu ook in actie. Want wie met vuur speelt, moet zélf een keer op de blaren zitten.

 Wat kunt u doen?
  1. Kopieer de link van het filmpje: http://youtu.be/8NbsVwzTb_A
  2. Post vervolgens de link van het filmpje op de Facebookpagina van Procter & Gamble en vraag het bedrijf zijn verantwoordelijkheid te nemen
  3. Deel het filmpje met zoveel mogelijk mensen om de druk op Procter & Gamble op te voeren
  4. Vul eventueel dit serviceformulier van Procter & Gamble in en vraag om regenwoudvriendelijke producten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten