donderdag 13 maart 2014

De afgezwaaide Lenie 't Hart en partner ontvangen jaarlijks nog 100.000 euro... ra ra hoe kan dat ??

Veel dierenvrienden zullen mij dit artikel niet in dank afnemen. Lenie is in de dierenwereld een grote heldin maar biologen zijn blij met haar vertrek. Met lede ogen heb ik haar jarenlang gevolgd en gezien hoe zij deze wilde dieren knuffelt. Het is nooit en dan ook nooit goed om wilde dieren die terug mogen in de natuur te behandelen als knuffeldieren ook al hebben ze een hoog knuffelgehalte en dan hebben ze zeker. Moppies zijn het.

Mijn grootse problemen met Lenie zijn de bakken met geld die zij int. Het gaat om miljoenen euro's !! 44 werknemers, 62.835 donateurs in 2011, 105.000 betalende bezoekers in 2011 ook nog 1.300.700 euro aan donaties en giften.
2.187.627 euro ging in 2011 naar salarissen.

En nu als klap op de vuurpijl krijgen zij en haar partner jaarlijks 100.000 euro cash


 Foto:Hoog knuffelgehalte maar het is geen knuffel en dat vergeet Leny ( oude foto van enige jaren geleden)

http://www.zeehondencreche.nl/wb/pages/downloads/jaarverslagen.php?lang=NL

Link naar jaarverslagen hierboven

De zeehondencrèche in Pieterburen heeft de naam Lenie 't Hart van alle borden en logo's gehaald. Lenie 't Hart heeft er zelf op aangedrongen haar naam van de gevel te halen. Ze zegt niet meer verbonden te willen zijn aan een instituut dat dierenleed veroorzaakt. Dit meldt RTV Noord.
 
De zeehondencrèche in Pieterburen
 
 
 
 
In februari zei de staf en een meerderheid van het personeel van de Zeehondencrèche geen vertrouwen meer in de aanpak van de oprichtster te hebben. De oprichtster behandelt zeehonden standaard met veel antibiotica en zet de dieren vetgemest uit. Dat zou eerder schadelijk, dan helend voor de dieren zijn, meent de staf. 

Veertig jaar
De 72-jarige Lenie 't Hart is veertig jaar verbonden geweest aan de zeehondencrèche. In 2012 was 't Hart gedwongen zich uit de directie terug te trekken, maar bleef zij via de raad van toezicht invloed uitoefenen.

't Hart staat nog wel op de loonlijst. De afgelopen twee jaar ontving ze ruim 50.000 euro salaris per jaar. Ook kreeg ze vergoedingen voor buitenlandse reizen en telefoonkosten. Haar 'personal assistent' en partner Karst van der Meulen verdiende 47.000 euro. Van der Meulen ontkent dit en zegt dat het gaat om een bedrag van 18.400 euro.

't Hart zegt dat zij haar salaris waard is. Ze stelt dat zij als gezicht van de zeehondencrèche via fondsenwerving veel geld ophaalt voor de zeehondencrèche. De advocaat van 't Hart gaat met de nieuwe raad van toezicht, met oud-secretaris Henk Bleker als voorzitter, onderhandelen over een afkoopsom.

2 opmerkingen:

  1. Hallo Erna, ik heb je een facebook bericht gestuurd over een foto die je van mij gebruikt hebt bij een artikel. Wil je hier op reageren? Anders ben ik genoodzaakt andere stappen te ondernemen.

    Groeten Lisanne

    BeantwoordenVerwijderen