vrijdag 28 maart 2014

Prachtig!! Dieren redden om mensen te helpen......zo kan het ook !!


The World Society for the Protection of Animals ( WSPA ) stuurde dit prachtig bericht

WSPA terug in Indonesië 

WSPA’s Noodhulpteam is terug op Noord-Sumatra, Indonesië waar vulkaan Sinabung begin van dit jaar uitbarstte. We bekijken hoe het nu met de dieren is die we eerder dit jaar hebben geholpen toen de hele omgeving werd bedekt met een dikke laag as.

 
 
We hebben een update gekregen van de vulkanologen die de uitbarstingen van Sinabung nauwgezet volgen. Ze spuwt nog steeds stoom, as en stenen en is dus nog erg actief. Daarna bezochten we de dieren die we begin dit jaar hebben geëvacueerd naar speciale opvangkampen toen de vulkaan begon uit te barsten. Het was goed om te zien dat de koeien hier er gezond en gelukkig bijliepen, vlak voor ons bezoek was er zelfs een kalf geboren!


Het pasgeboren kalf zet haar eerste stappen onder toeziend oog van haar moeder.
 

De velden om Sinabung heen zien er weer groen uit, een groot contrast met de dikke laag grijze as die er eerder overheen lag. Ondanks dat de uitbarstingen zijn verminderd en er wat regen is gevallen, valt er nog elke dag fijne as neer wat maakt dat de grasvelden nog niet geschikt zijn om op te grazen.
De boeren zijn dan ook erg blij dat ze hun dieren te eten kunnen geven met het voedsel dat WSPA hen heeft gegeven toen de uitbarsting begon. Enkele boeren gaven zelfs aan dat hun dieren nu gezonder waren dan voor de uitbarsting.


 
Hoewel we dus blij zijn om te kunnen melden dat de dieren in het gebied er een stuk gezonder uitzien en veilig zijn, maken de voortdurende uitbarstingen en overige activiteit van de vulkaan dat we nog erg waakzaam zijn. We houden het gebied en het welzijn van de dieren in de gaten en zullen meteen weer in actie komen als dat nodig is.
 

2 opmerkingen:

 1. Prachtig werk van deze mensen.
  Wat ik dan toch nog wel jammer vind is dat die koeien nog steeds met een touw door hun neus staan. Maar dat staat los van het prima werk dat die mensen daar doen om de dieren te helpen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik had die vraag ook Cath. Ze denken bij de WSPA dat de dieren vaststaan voor het veterinair onderzoek. Maar weten doen ze het ook niet. Nu kunnen we deze James wel mailen en vragen maar och....

   Verwijderen