donderdag 27 maart 2014

De Dierenbescherming neemt 16 honden die in erbarmelijke omstandigheden leven niet in beslag !!

HET IS WEER ZO VER  !!

Ik verbaas mij iedere keer weer over het beleid van de Nederlandse Dierenbescherming. Quote: "verblijven waren sterk vervuild. Er was geen schoon water. Dit bleek niet de eerste keer te zijn. " Deze woorden alleen al moeten genoeg reden zijn om de honden direct in beslag te nemen. De foto is het bewijs om te zeggen geen derde kans meer!

Mijn tientallen boze e-mails aan de Dierenbescherming met vragen om uitleg van hun beleid om verwaarloosde dieren in de ellende achter te laten, hebben niets opgeleverd. Een standaard antwoord meer krijg ik niet. Wel is mij gevraagd om mijn ongenoegen eerst aan hen voor te leggen voordat ik het online zet. Het zal u duidelijk zijn dat ik niet meewerk aan het indammen van mijn vrijheid van meningsuiting.

Hier dan het bericht:

Op maandag 24 maart troffen een inspecteur van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) en een agent van de Dierenpolitie Gelderland-Zuid op een adres in de gemeente Neerijnen 16 honden aan in ongeschikte en vervuilde verblijven. Dit bleek niet de eerste keer. Tegen de 46-jarige eigenaresse is proces-verbaal opgemaakt en ze moet boel in orde maken.

Een melding over honden in een vervallen schuur bracht het balletje aan het rollen. Er bleek een grote hond in de betreffende schuur te zitten, maar ook twee honden in een paardentrailer en een hond in een bench. De overige honden verbleven in paardenboxen. Bijna alle verblijven waren sterk vervuild met urine en uitwerpselen en het ontbrak de honden aan schoon drinkwater.

Via de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) worden bestuursrechtelijke maatregelen opgelegd. De voormalig handelaar moet de twee honden uit de trailer ergens anders onderbrengen. Verder moeten alle verblijven worden schoongemaakt en er moet in het vervolg altijd schoon en vers drinkwater voor de dieren aanwezig zijn. Op het naleven van deze maatregelen wordt door de LID gecontroleerd.
 

      
 

4 opmerkingen:

 1. De hele ""dierenbescherming" in Nederland is één grote aanfluiting. :-((

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Idd diep triest zoals zij reageren, de naam dierenbescherming zou toch doen vermoeden dat zij opkomen voor de dieren die in nood zijn, verwaarloosd worden of mishandeld. Helaas blijkt niets minder waar te zijn. zo triest dat de dieren daar de dupe van zijn.

   Verwijderen
  2. Dit is nieuw Rineke, nog maar een jaartje.

   Keer op keer moeten ze dan uiteindelijk TOCH het/de dier/dieren in beslag nemen. Bedankt voor je reactie

   Verwijderen