zaterdag 29 maart 2014

Tranen van vreugde ! Volg de 3 dagen lange bevrijding van Ti Map uit de berengalindustrieBerengalindustrieIn iedere kooi zit een beer!!

Meer dan 10.000 beren worden gehouden op gal boerderijen in China, en rond 2400 hetzelfde lot ondergaan in Vietnam. De beren worden "gemolken"  voor hun gal, die niet alleen wordt gebruikt in de traditionele geneeskunde, maar ook in veel gewone huishoudelijke producten

Duizenden beren worden onder zeer wrede en pijnlijke omstandigheden gehouden voor de berengalindustrie in Oost- en Zuidoost Azië. De dieren zitten opgesloten in kale kooien, zodat er gal uit hun galblaas kan worden afgetapt en verkocht voor gebruik in traditionele Aziatische medicijnen. De beren worden gedwongen te leven in kleine kooien - niet veel groter dan zichzelf. Ze leven in erbarmelijke omstandigheden, waardoor ze zowel fysiek als mentaal voor de rest van hun leven zijn getekend.. Animals Asia en de WSPA vinden dat de berengalindustrie veel dierenleed veroorzaakt en bovendien onnodig is. Gelukkig zijn steeds meer beoefenaars van de traditionele Aziatische geneeskunde het hiermee eens en stappen zij over op plantaardige of synthetische alternatieven.

Er is hoop! Beer Ti Map bevrijd door Animals Asia uit de berengalindustrie in Vietnam.


https://www.animalsasia.org/intl/media/news/news-archive/rescue-timeline-long-road-home-for-ti-map.html             Volg de redding van beer Ti Map via deze link. ( veel foto's )

2 opmerkingen:

  1. Geweldig dat er enig bewustzijn begint door te dringen dat dit soort zaken toch echt niet kunnen. Wat een afschuwelijk lijden, wat een gruwelijk leven hebben deze dieren. Wilde dieren die zich niet eens kunnen bewegen in krappe smerige kooien een leven van 24/7 wat beheerst wordt door gruwelijke pijn en ondenkbaar lijden. Dag in dag uit. Onvoorstelbaar. En dat voor een zootje flauwekul produkten. Net als de neushoorn, of tigerbone-wine ook al zo'n onvoorstelbaar lijden voor de gestoorde achterlijkheid van de mens. Soms denk je weleens dat de hoeveelheid lijden wat de mens veroorzaakt onoplosbaar is en je erin verdrinkt. Dankzij de mensen die gelukkig overal ter wereld soms hun hele leven lang strijden tegen deze barbaarsheid, kan een mens hoop houden. Berichten als dit, kleine overwinningen die uiteindelijk de muur van wreedheid kunnen doorbreken zoals het water een rots kan splijten, zorgen voor een sprankje hoop.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Aangezien zo'n arme beer wel 15 jaar lang in deze hel moet verblijven is het een van de aller wreedste vormen van dierenleed. Laatst heeft een beer zelfmoord gepleegd. Zich tegen de tralies gebonkt totdat ze dood neer viel. Ik weet niet hoe Animals Asia hier achter is gekomen.

      Verwijderen