woensdag 26 maart 2014

Ontroerende foto's: orang oetans kansloos door productie palmolie....wat gaan we er aan doen?

http://www.internationalanimalrescue.org/

International Animal Rescue redden verweesde baby orang-oetans

Tientallen verweesde orang-oetans zijn gered uit het wild en worden verzorgd in een opvangcentrum voor wilde dieren in het West Borneo regenwoud.


Rocky en Rickina delen een teder moment.

De 5 maanden oude Rickina heeft een litteken op haar kop veroorzaakt door een machete aanval.
Rocky, werd gehouden in een kooi en uitgehongerd door zijn voormalige eigenaar. Het dier moet voortdurend worden aangemoedigd  om te eten en te drinken.


Baby Marie is een 7 maanden oude orang-oetan met een gewicht van slechts 2 kilo als een gevolg van ernstige ondervoeding.

De jagers doden de moeder aap en verkopen het vlees op markten ( bush meat ) , en nemen de baby aapjes mee om ze te verkopen aan particulieren. Door de vele vraag naar palmolie, worden er enorm veel bossen gekapt en zijn de orang-oetans gemakkelijk door jagers te vinden.


Rocky en Rickina doen samen een dutje


Waar zit palmolie in?

Palmolie zit in biobrandstof, soepen, pizza, babyvoeding, chocolade, brood, koekjes, snacks, cosmetica tot aan schoonmaakartikelen. Als je in een land zoals Nederland woont is het lastig om palmolie te vermijden. In Nederland bestaan geen wetten voor de verplichte etikettering van palmolie. Dit betekent dat bedrijven doorgaans niet op de producten vermelden dat er palmolie inzit.
 
http://www.palmolie.info/waar-zit-palmolie-in/    meer informatie op deze website

Geen opmerkingen:

Een reactie posten