vrijdag 28 maart 2014

Webcam: Geniet mee....volg de vos en haar jonge vosjes.http://www.volgdevos.nl/   link naar webcam


Volg de vos 2014 - vlak voor de bevalling

 
De beroemdste vos van Nederland, die te volgen is via webcams op de site volgdevos.nl, heeft jongen. Het eerste vosje werd vrijdagmorgen 28 maart om een uur of 5 geboren. De geboorte werd live gevolgd door vele vossenvolgers. De moeder lag voor het zicht van camera 1, met de rug naar de lens. Af en toe is er een klein jong te zien. Jonge vosjes zijn donker van kleur. Hoeveel jongen er zijn, is nog niet zeker.

Hoeveel jongen zijn er geboren?

Boswachter Bertin Bergman van Staatsbosbeheer: "De moedervos was behoorlijk rond, dus ik ben benieuwd hoeveel jongen er geboren zijn. We wachten het af, en genieten ondertussen van het jonge geluk in de burcht." De vosjes krijgen geen naam. Staatsbosbeheer geeft in het wild levende dieren nooit een naam. Het zijn immers geen huisdieren, maar dieren die leven in de vrije natuur.

Webcams in een vossenburcht

Staatsbosbeheer heeft een vossenburcht in de Oostvaardersplassen, natuurgebied tussen Almere en Lelystad, voorzien van webcams. In het gebied leven ongeveer 50 vossen. De dieren leven er in vrijheid, en zijn ook overdag in het gebied te zien. De webcams zijn nu een week aan. De vossencam is een absolute publiekslieveling; vorig jaar trok volgdevos.nl
bijna 2,5 miljoen bezoeken. Op de site kun je live in en rondom de vossenburcht kijken. Ook staan er eerder gemaakte filmpjes.
 
 

. 
 
 
 

 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten