zondag 23 maart 2014

Wilders moe ? Geniet dan van dit super fijn nieuws.... het gaat beter met pup Mambo !

Gek word ik van de persberichten over Wilders. U kunt voor of tegen zijn maar de bagger die wij over ons heen krijgen is mij even te veel. Daarom dit fijne persbericht van puppy Mambo.

Persbericht van de International Fund for Animal Welfare www.ifaw.nl :

About Jennifer Gardner
     
Jennifer Gardner, Program Officer for Disaster Response
Jennifer Gardner is Programmamedewerker Noodhulp, ze werkt op IFAW's internationale kantoor op Cape Cod.Ik ben blij dat ik kan melden dat Mambo al een stuk is opgeknapt!
 
We vonden we hem onder een huis, hij kon zijn ogen niet openen en kon nauwelijks zijn kopje optillen. Nu brengt kleine Mambo zijn dagen door met de andere puppy's in de medische kliniek en opvang, alle dieren werden getroffen door de uitbarstingen van Mount Sinabung. Indonesië
 
 
 
Langzaam sterkt hij weer aan. Rondrennen kan hij nog niet, maar lopen wel. Vaak kiest hij een lekker zonnig plekje in het gras om een dutje te doen. Het lijkt net alsof hij de wereld voor het eerst ziet. Mambo zit vaak op het gras en kijkt omhoog naar de lucht of naar de spelende honden om hem heen. We zijn blij dat we hem vonden en hem konden behandelen voor het te laat was.
Ook zijn we blij dat we een plek gevonden hebben die we kunnen gebruiken als opvang en kliniek. Dankzij uw steun hebben we een veilige plaats voor de dieren tot ze terug kunnen naar hun familie.
Mambo krijgt water en voedsel van onze medewerkers ©IFAW-COPMambo krijgt water en voedsel van onze medewerkers ©IFAW-COP
Honden zoals Mambo krijgen voortdurende zorg. Hopelijk kunnen we hen snel verenigen met hun familie wanneer alle bewoners weer naar huis mogen. Voedsel, schoon water en wasbeurten om hen te verlossen van vuil en vlooien zullen ervoor zorgen dat ze zich snel beter voelen. En omdat de vrijwilligers in de opvang logeren, krijgen ze veel aandacht wat erg belangrijk is voor de socialisatie van puppies.

We weten niet hoe lang het nog duurt voor iedereen weer terug naar huis mag. Mount Sinabung staat bekend als de meest mysterieuze vulkaan van Indonesië. Wetenschappers kunnen niet met zekerheid de volgende uitbarstingen voorspellen, en met dagelijkse activiteit, blijft iedereen alert.
Het werken vlakbij een actieve, onvoorspelbare vulkaan is erg stressvol. Elke dag moet het team rekening houden met waarschuwingen die afgegeven worden. Op sommige dagen konden we de dorpen dus niet eens bezoeken om de dieren te voeren of te redden. Onze lokale partner COP (Centre for Orangutan Protection) heeft drie weken lang de situatie goed in de gaten gehouden en hun teams zonodig naar de dorpen gestuurd.
Nu de opvang open is, kunnen dieren uit de dorpen die het meest gevaar lopen, overgebracht worden. Hierdoor zijn de dieren, hun verzorgers en hun eigenaren veiliger..
 
 
 

2 opmerkingen:

 1. Prachtig verhaal. En fijn om te lezen dat er daar ook mensen zijn die zich volledig inzetten voor dieren in nood in situaties die voor mens en dier gevaarlijk zijn.
  Mambo is een mooie klein hoopje hond en hopelijk krijgt hij een goed gezin.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heerlijk om zo'n bericht te mogen plaatsen. De IFAW, WNF, WSPA hebben bloggers gevonden. Ze vragen ons om hun artikelen te plaatsen. Het is een eer omdat te mogen doen. xx

   Verwijderen