zondag 23 maart 2014

Gelukkig weer twee beren gered uit de wrede beer-hondengevechten ( veel foto's )Goed nieuws! Beren Taara en Lily geredArme misbruikte, mishandelde dieren. Ook de honden.!

WSPA www.wspa.nl heeft weer twee beren naar een veilig en diervriendelijk onderkomen kunnen overbrengen: het berenreservaat Balkasar. Wij zetten ons al geruime tijd in om aan de wrede praktijken van de beer- hondengevechten in Pakistan een einde te maken. Dankzij uw steun lukt dat steeds beter.

Mager en vol littekens

Na een lange reis komt de tien jaar oude beer Taara aan in het Balkasar berenreservaat in Pakistan. Als onze partnerorganisatie het Biodiversity Research Centre (BRC) haar onderzoekt, is ze erg mager en heeft ze bloedarmoede. Onder haar ruwe vacht en op haar snuit vinden ze de littekens en korsten van de wonden uit haar trieste verleden in de arena. Haar hele leven kreeg ze te weinig te eten. Ze weegt nog maar 117 kilo. Na de medische inspectie blijkt, dat ze gelukkig verder in een redelijke gezondheid verkeert. Ook heeft ze al gelijk een enorme trek. Vooral kip vindt ze heerlijk.

Een leven vol angst en pijn


Voordat ze vrijgelaten werd, had Taara een afschuwelijk leven. Een leven vol angst, in miserabele omstandigheden. Zodra haar baas maar in de buurt kwam was ze al bang. Van hem moest ze steeds opnieuw voor haar leven vechten in de wrede beer-hondengevechten. Angst, pijn en woede waren de enige emoties die ze kende.

Een beter berenleven

 
 
Lekker in de hangmat, toe maar !!
 
Om aan het leven in het Balkasar reservaat te wennen is Taara in quarantaine geplaatst. Ze deelt haar verblijf met Lily, een andere geredde beer. Taara blijkt een heel vrolijke, vriendelijke en speelse beer. Ze geniet van het gezelschap van Lily, die eerst de kat uit de boom kijkt. Na een periode van wennen spelen en stoeien de beren de hele dag met elkaar.

De vrijheid tegemoet

 
De gezondheid van beide beren is inmiddels zo verbeterd, dat ze kunnen oefenen in het trainingsgedeelte van het reservaat. Daar kunnen ze wennen aan een leven in vrijheid. Taara lijkt niet te kunnen wachten en Lily’s vacht glanst steeds meer. Waarschijnlijk duurt het niet meer lang voordat ze in vrijheid kunnen leven.

Tegen de wrede beer-hondengevechten in Pakistan

WSPA zet zich in tegen de wrede beer-hondengevechten. Lees hier het vijfstappenplan op weg naar een wereld zonder beer-hondengevechten.

2 opmerkingen:

 1. Het is zo verschrikkelijk, zo gruwelijk. Onvoorstelbaar dat er mensen zijn die het fijn vinden om naar dergelijke wrede bloeddorstige gevechten te kijken.
  Gruwelijk lijden voor zowel de beer als de honden. Eigenlijk zijn er geen woorden voor.
  Super dat deze 2 beren gered zijn en prachtig om te zien hoe die ene ontspannen in een hangmat ligt te chillen. Deze schitterende dieren, ben erg blij dat iig deze 2 gered zijn. Elk dier is er 1 en als de mentaliteit veranderen zal en men zelf ook tot het inzicht zullen komen dat dit toch echt niet kan en dat men dit ook niet zou moeten willen dan zal er daadwerkelijk een ommekeer komen en dit soort van walgelijk, barbaars, gruwelijk wreed 'vermaak' voorgoed stoppen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. In India komen geen dansende beren meer voor. http://www.wildlifesos.org heeft mij dit verzekerd Ieder persoon die een dansbeer inlevert krijgt hulp met alternatief werk zoeken. Ik heb een voorbeeld. Een man met 8 kinderen leverde zijn beer in en Wildlife SOS heeft een klein winkeltje voor deze vader geregeld.. SUPER fijne dierenvrienden.

   Verwijderen