maandag 10 maart 2014

Zo zo, moslim rechtsgeleerden uit Indonesië hebben een fatwa uitgesproken TEGEN het doden van wilde dierenFatwa uitgesproken tegen stroperij
 
Wat is een fatwa ????

Fatwa uitgesproken tegen stroperij

Islamitische rechtsgeleerden uit Indonesië hebben een fatwa uitgesproken tegen stroperij.
Het Wereld Natuur Fonds is blij met de uitspraak van de zogeheten Raad der Indonesische Ulama. Moslims worden door de raad opgeroepen bedreigde diersoorten niet te vermoorden. Het uitroeien van deze dieren wordt als een zonde beschouwd. 'Het zijn net zoals wij, creaties van God', stelt de raad volgens RTL Nieuws. 

Onduidelijk voor mij is wat is de straf ?
 
Veel bedreigde diersoorten zoals tijgers, neushoorns, olifanten en orang-oetans leven in islamitische landen. Het uitroeien van deze diersoorten zou tegen de principes van de islam ingaan. De heilige Koran schrijft moslims voor dieren met respect te behandelen, ook zij aanbidden Allah. 

Er zijn vertakkingen in de islam die vegetarisch zijn geworden. De Koran heeft echter geen verbod op het eten van halal-vlees voorgeschreven. Dit is de eerste fatwa, een dringend advies aan gelovigen, die is uitgesproken omtrent het behandelen van dieren.


Indonesische geestelijken geven Fatwa tegen het doden van bedreigde soorten
 
Vertaald uit :
 http://wildlifenews.co.uk/2014/indonesian-clerics-issue-fatwa-against-killing-endangered-species/ 
Voor het eerst heeft een moslim raad hebben een fatwa uitgevaardigd tegen de illegale handel in wilde dieren en illegale jacht  De Ulema Raad fatwa bepaalt dat illegale jacht en handel in wilde dieren is "onethisch, immoreel en zondig".

" Alle activiteiten die resulteert in het uitsterven van wilde dieren zonder gerechtvaardigde religieuze gronden of wettelijke bepalingen zijn haram [verboden]. Deze omvatten illegale jacht en handel in bedreigde dieren ", zei Asrorun Ni'am Sholeh, secretaris van de commissie van de Raad over fatwa's.
" Wie een leven neemt, doodt een generatie. Dit is niet beperkt tot de mens, maar omvat ook Gods andere levende wezens, vooral als ze voor niets zijn gestorven . "

 De verklaring van de raad kan veranderingen zien in het gedrag van veel mensen die wonen en werken in de meer landelijke gebieden van Indonesië.

Terwijl de opdrachten die door de moslim raad  geen juridische status in Indonesië heeft is de fatwa  van invloed op het leven van vele vrome moslims die in Indonesië wonen, het meest dichtbevolkte islamitische land ter wereld.

De Fatwa heeft niet alleen de actie begonnen voor de aanhangers van het geloof maat tegelijkertijd  ook een beroep op de Indonesische regering om actie te ondernemen om bedreigde dieren te beschermen en het bestrijding van de illegale handel in wilde dieren.  Zij roept de regering op om daders te straffen..

De Fatwa werd uitgegeven na vele maanden van besprekingen tussen de gemeente en de verschillende ministeries in de overheid en NGO's.   http://nl.wikipedia.org/wiki/Niet-gouvernementele_organisatie

Erkennen dat het niet juridisch bindend, zei Sholeh : " Het is een goddelijke bindend . "
 

2 opmerkingen:

  1. Dit is zó positief !! Dat het een VOORBEELD mag zijn !

    BeantwoordenVerwijderen

  2. Een waardevolle reactie van Aleid Stoel:
    De Koran heeft geen verbod op het eten van halal-vlees voorgeschreven. Maar in het blad van de Belgische dierenbeschermingsorganisatie Gaia staat het volgende: "Minister voor Religieuze Aangelegenheden van Maleisië, Haji Abdul Malik Kassim, die naar aanleiding van de Halalweek in ons land was, had in Brussel een lang gesprek met Gaia-directeur Ann de Greef. In Maleisië, waar meer dan de helft van de bevolking moslim is, wordt verdoving bij rituele slachtingen aanvaard. Volgens minister Kassim is verdoving niet in strijd met de regels van de islam. Het is hoog tijd dat België het onverdoofd ritueel slachten verbiedt. Er liggen daartoe wetsvoorstellen klaar in de Kamer en de Senaat. Die moeten nu eindelijk gestemd worden."-

    BeantwoordenVerwijderen