zondag 11 januari 2015

Dierenbeul vertrekt met de noorderzon en laat 63 dieren aan hun lot over


Zucht...... Drank? Drugs? Wie zal het zeggen.  Kinderen en dieren altijd weer de dupe van uitschot en tuig. En de straffen zijn? .......
 
 

De Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) heeft een aantal dieren uit een woning in de regio Landgraaf gehaald. De dieren zaten er zonder verzorging, terwijl de eigenaar spoorloos verdwenen bleek te zijn.

Op 6 januari trof de dierenpolitie na een melding bij het landelijke meldnummer 144 in de vervuilde woning ‘n hond, kanarie, tamme rat en zo’n zestig vissen zonder verzorging. De eigenaar was volgens omwonenden al dagenlang niet meer gesignaleerd. De agent besloot daarop de dieren van eten en drinken te voorzien en liet voor de bewoner een brief achter, waarin stond dat hij of zij zich binnen 24 uur diende te melden.

Omdat er de volgende dag nog geen reactie was, hebben de agent en een inspecteur van de LID de woning met een machtiging betreden. Uit de hoeveelheid eten en drinken konden ze opmaken dat er sinds het bezoek van de dag ervoor niemand bij de dieren was geweest.

Veilig opvangadres

In opdracht van RVO.nl* zijn daarop de hond, kanarie, rat en vissen direct in bewaring genomen. De dierenambulance heeft ze overgebracht naar een opvangadres waar ze nu goed verzorgd worden. Van de bewoner ontbreekt nog steeds ieder spoor.


*De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) is onderdeel van het ministerie van Economische Zaken en ziet onder andere toe op de naleving van de Wet Dieren. Bij constatering van overtredingen kan deze dienst onder bestuursdwang maatregelen opleggen om de situatie van de dieren te verbeteren en/of de dieren in bewaring laten nemen. Het Openbaar Ministerie bepaalt bij wetsovertreding de uiteindelijk strafmaat.


2 opmerkingen:

  1. Wat een triest verhaal weer. Hopelijk gaan de dieren een betere toekomst tegemoet.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Toekomst zit wel goed Magnolia. De politie heeft veel goede adressen voor in beslag genomen dieren. Het enige probleem dat wel lastig voor hen is, als veel vee in beslag wordt genomen. Gr Erna

      Verwijderen