zaterdag 24 januari 2015

Is dit kunst? Een rat omgebouwd tot portemonnee en een muts van eendagskuikens

Hoe verzin je dit? Een muts van eendagskuikens  Trouwens het lijkt me sterk dat de gebruikte kuikens dood waren voor dat ze een muts werden want eendagshaantjes worden versnipperd, of vermalen en de vrouwtjes leven verder als vlees/ei kip. Dit is goor, ongewenst, volledig respectloos, en in mijn optiek zeker geen kunst.


Merel Bekking: muts van eendagskuikens.
Muts gemaakt van een dag kuikens  Foto: Marc Pluim
ARNHEM - In Museum Arnhem gaat zaterdag Beauty of the Beast van start. Een expositie vol dooie beesten. Om te dragen op je hoofd, om je hals of aan je arm. Of gewoon, om naar te kijken.
Een rat omgebouwd tot portemonnee, een molletje als broche of een bustier gemaakt van papegaaien. Het is griezelen geblazen op de expositie. Internationale ontwerpers en kunstenaars laten zien dat je van dode dieren nog best iets moois kunt maken.

RevivalFoto: Marc Pluim

 Het gebruik van opgezette dieren had lange tijd een negatief imago, maar de laatste jaren is er sprake van een revival. "Het is weer helemaal terug van weggeweest", zegt Eveline Holsappel, samensteller van de expositie. "Er is wereldwijd een hang naar het ambachtelijke, naar vakmanschap en authenciteit."

'Dieren waren al dood'

 Geen van de geëxposeerde dieren is in naam van de kunst doodgemaakt, benadrukt Holsappel. "De dieren die de kunstenaars verwerken waren al dood." Wie zegt mij dat het waar is??

2 opmerkingen:

  1. Walgelijk. Vind dit niets met kunst te maken hebben maar pervers. Een perverse manier om met dode dieren om te gaan. Een variatie op het 'rariteiten kabinet' uit de middeleeuwen. Niets moois of verheffends aan, alleen maar disrespect voor leven en een in mijn ogen walgelijke uiting hiervan, wat men door gebrek aan niveau kunst durft te noemen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De nuts foto is er door de 'kunstenaar' gr Erna

    BeantwoordenVerwijderen