maandag 26 januari 2015

Nieuwe vergunning voor dierproeven valt verkeerd bij 3 politieke partijen. Lees wie dat zijnPolitiek pakt de handschoen op
Stichting Animal Rights (voorheen Stichting ADC) is woedend over een nieuwe vergunning voor dierproeven op het Bio Science Park in Leiden. "Gelukkig staan wij niet alleen. Politici hebben nu ook de handschoen opgepakt en dat was precies onze bedoeling."

"Het afgeven van een nieuwe vergunning aan InnoSer om dierproeven te mogen doen staat haaks op het overheidsbeleid om dierproeven terug te dringen. Wij zijn voorstander van het terugdringen van het aantal bestaande proefdiercentra en het uitfaseren van dierproeven."
placeholder
Naar aanleiding van ons persbericht ontstond er commotie binnen de Leidse politiek. Vorig jaar was er immers een motie aangenomen waarbij er juist ruimte moest ontstaan voor bedrijven die alternatieven voor dierproeven op het Bio Science Park ontwikkelen. Een commerciële proefdierfokker die een vergunning krijgt om dierproeven te mogen uitvoeren staat haaks op deze motie.

De Partij voor de Dieren, GroenLinks en SP hebben om opheldering gevraagd. Een groot opiniestuk over dierproeven op het Bio Science Park werd door het Leidsch Dagblad geplaatst. Politici gaven verschillende interviews af aan de media met ons persbericht als basis.

"Met Stichting Animal Rights kiezen wij bewust voor samenwerking met verschillende organisaties en politieke partijen. Dieren hebben een stem nodig en deze moet gehoord worden. Hoe luider die stem klinkt, des te beter dit is voor de rechtspositie van dieren."
 
PS: Stichting Animal Rights organiseert een protestactie voor de poort van het proefdiercentrum. Volg ons op Facebook voor de updates.
Robert
                             Molenaar
Robert Molenaar
Animal Rights

1 opmerking:

 1. Zal een keer tijd worden dat het verboden wordt. Er zijn alternatieven en hoe vaker die gebruikt worden hoe goedkoper ze worden, daarbij zal dan de vooruitgang op dit gebied gestimuleer worden om betere en nog betere onderzoekmethoden te ontwikkelen waarbij dieren niet langer nodig zijn. Om nog maar te zwijgen over al die nutteloze onderzoeken die niet significant zijn en/ of herhalingen waarbij de resultaten al bekend zijn. Er si nog een wereld te winnen zeker wereldwijd.

  BeantwoordenVerwijderen