dinsdag 20 januari 2015

Seks met dieren in Spanje nu strafbaar maar is dit in Nederland ook verboden ?


MADRID - Seks met dieren in Spanje wordt strafbaar gesteld. Het verbieden van bestialiteit vormt een onderdeel van de hervorming van het Spaanse strafrecht. Wie shows organiseert waarin dieren worden mishandeld, zoals hanen- of hondengevechten, kan dat echter ongestraft blijven.

Bestialiteit kan nu tot een jaar gevangenisstraf opleveren. De maatregel is onder meer het resultaat van een petitie, georganiseerd door Change.org, waar meer dan 135.000 handtekeningen op binnenkwamen. De petitie was een initiatief van de non-profitorganisatie voor dierenrechten Observatorio Justicia y Defensa Animal.
Honden- of hanengevechten
De dierenrechtenactivisten zijn echter niet tevreden over het feit dat mensen die dieren mishandelen in andere type evenementen zoals honden- of hanengevechten, wel boetes opgelegd kunnen krijgen, maar niet strafrechtelijk kunnen worden vervolgd.

Evenementen waar dieren sterven
Hetzelfde geldt voor de organisatoren van openbare evenementen die leiden tot de dood van dieren, zoals stierenrennen. In andere Europese landen, zoals Groot-Brittannië, Duitsland, Nederland, Zweden en Frankrijk is bestialiteit al langer strafbaar. 

Bron: INSpanje.nl/Else Beekman

Hoe zit dat met seks met dieren in Nederland?

http://nl.wikipedia.org/wiki/Bestialiteit

Geen opmerkingen:

Een reactie posten