zondag 25 januari 2015

OMG !! Baby orang-oetang leefde 10 maanden in een kippenhok ( video )http://www.internationalanimalrescue.org/budi

Een baby orang-oetang, die de eerste tien maanden van zijn leven in een klein kippenhok doorbracht en enkel overleefde op gecondenseerde melk, heeft eindelijk de zorg gekregen die hij nodig heeft. Toen Budi overhandigd werd aan de International Animal Rescue (IAR) was het jonge dier verschrikkelijk ondervoed en werd gevreesd voor zijn overlevingskansen. Ondanks alles blijft hij vechten.


Screenshot. © Youtube.
 
Budi arriveerde in december van vorig jaar in een opvangcentrum van IAR, nadat zijn eigenaar hem overhandigd had. De vrouw gaf toe dat het dier heel erg ziek was en bijna een jaar in een kooi had gezeten. "Zijn eigenaar zegt dat ze bang was om Budi fruit te geven en dacht dat de gecondenseerde melk voldoende zou zijn", verklaart IAR-dierenarts Ayu Handayani.

Bij zijn aankomst was zijn kleine lijfje helemaal opgezwollen door het voedingstekort en waren ook zijn gewrichten gezwollen en misvormd. "Geen enkel levend wezen zou gedwongen mogen worden om maandenlang verschrikkelijke pijn en ellende te moeten doorstaan - zeker niet een hulpeloze baby orang-oetang zonder moeder om hem te troosten", voegt CEO Alan Knight eraan toe.

Helse pijn

 De schattige orang-oetang wordt intussen de klok rond verzorgd in Indonesië. "We kunnen ons niet voorstellen hoeveel pijn deze baby heeft doorstaan", aldus Karmele L. Sanchez, een van de dierenartsen in Indonesië. "Zijn ogen beginnen te tranen telkens hij wordt verlegd en hij schreeuwt dan van de pijn. Het is ongelooflijk dat Budi dit zo lang heeft volgehouden."

Budi zou niet langer in levensgevaar zijn, maar is nog steeds heel zwak. Volgens zijn dierenartsen is het verder ook nog te vroeg om te zeggen wat mogelijk de permanente schade is van zijn behandeling. "Maar Budi is een erg sterke baby en hij is heel hard aan het vechten om te overleven."

Jammer genoeg is het verhaal van Budi niet uniek. Volgens berichten van het WWF, worden de vrouwtjes vaak gevangen genomen en gedood zodat hun jongen verkocht kunnen worden. En zonder hun moeder, overleven de baby's niet lang.

1 opmerking: