woensdag 7 januari 2015

Vee-fabriek met 35.000 varkens en 1.1 miljoen kippen mag gebouwd worden....
Milieudefensie hield eerder een actie tegen de komst van de 'grootste veefabriek van Nederland' in de gemeente Horst (Limburg). © ANP.


Een poging om de bouw van de grootste stal van Nederland met plek voor 35.000 varkers en 1,1 miljoen kippen tegen te houden is mislukt.
De Raad van State achtte de beroepsprocedure tegen de afgegeven gemeentelijke vergunningen vandaag ongegrond. Beroepsprocedures van onder meer Stichting Wakker Dier tegen provinciale milieu- en natuurvergunningen lopen nog.

Een projectontwikkelaar wil in het Limburgse Grubbenvorst de grootste stal van Nederland bouwen. De milieu- en natuurvergunningen zijn door de beroepsprocedures nog niet onherroepelijk, zodat beginnen met de bouw voor risico van de investeerder zou zijn.

1 opmerking:

  1. Te gek voor woorden. Ze blijven net zolang doorzeuren tot ze dan toch hun vergunning krijgen. Slechte ontwikkeling zowel voor dierenwelzijn wat onmogelijk te waarborgen is in zo'n fabriek en mede hierdoor en mede doordat ziekten eenvoudiger om zich heen kunnen slaan een slechte zaak voor de volksgezondheid.
    Arme dieren alsof het levenloze producten zijn. Wat een wereld.

    BeantwoordenVerwijderen