maandag 21 september 2015

China:13.700 kinderen leren dat dieren levende wezens zijn en respect en zorg nodig hebben


Nieuwsbericht van : www.actasia.nl   Dank je wel Nel van Amerongen. Diep respect voor jullie geweldig werk! Chapeau

Och moppie toch hij heeft een panda getekend

Caring for Life cursus breekt records

In het derde jaar van ons educatieprogramma ‘Geef om het leven’ kunnen we terugkijken op enkele geweldige resultaten die eigenlijk niemand voor mogelijk hield in de snelst groeiende economische macht ter wereld. Tot nu toe hebben we:
– 539 leraren getraind om de cursus te geven,
– 13.700 kinderen in de leeftijd van vijf tot acht jaar geleerd wat respect voor het leven inhoudt,
– les gegeven op 80 openbare scholen (Zhuhai, Shenzhen, WuHan, Dalian en Xiamen), plattelandscholen (Sichuan and Gansu province), wijkcentra en zomerkampen (Xiamen).Let wel, deze kindertjes zijn de toekomstige consumenten en besluitvormers in industrieën waar dieren uitgebuit en mishandeld worden, zoals de bonthandel, (honden-)vlees consumptie, plezierjacht en handel in huisdieren! En het is voor het eerst dat ze leren dat dieren levende wezens zijn, die respect en zorg nodig hebben.

Maar er is meer. We hebben een belangrijke mijlpaal bereikt in de stad Dalian (zes miljoen inwoners) door een formele samenwerking aan te gaan met het onderwijsbureau van het stadsdeel XiGang. Onze cursus zal gegeven worden op alle 21 lagere scholen in dat stadsdeel!
We zijn ook uitermate verheugd over de aanbeveling die we hebben gekregen van een bestuurslid van het onderwijscommissie van de Volkspartij in Beijing. De impact van ons educatieprogramma als onderdeel van een nationaal leerplan zou enorm zijn, en met deze steunbetuiging kan dat werkelijkheid worden.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten