vrijdag 11 september 2015

Uniek! Wilde Dieren de Tent Uit heft zichzelf op want het doel is bereikt
    Om van te janken zo vreselijk !!  

Hoera! Per 15 september is het in Nederland verboden om wilde dieren in circussen te houden. Dit verbod is tot stand gekomen na tien jaar campagnevoeren door vereniging Wilde Dieren de Tent Uit, waarvan World Animal Protection een belangrijke steunpilaar is. www.wildedierendetentuit.nl  en www.worldanimalprotection.nl


 
 
Nog een paar dagen en is dit in Nederland verleden tijd !!
 
Nu het verbod officieel in de Staatscourant is gepubliceerd, heft de vereniging zichzelf op: we hebben ons doel bereikt! 
Dit verbod gaat veel leed bij wilde dieren voorkomen. Nederland schaart zich onder een snel groeiende groep van landen die begrijpen dat het laten opsluiten en opdraven van wilde dieren voor menselijk vermaak echt niet meer kan. In Europa zijn het onder meer Oostenrijk, Malta, Kroatië, Bulgarije en Griekenland die al een verbod hebben ingesteld. Buiten Europa onder andere Israël, Costa Rica, Singapore, Brazilië en Bolivia.

Vereniging heft zich op

“Ieder goed doel zou ernaar moeten streven om zichzelf overbodig te maken door het bereiken van haar doelstellingen. In de praktijk komt het echter maar heel zelden voor dat dit ook daadwerkelijk lukt. Ik ben enorm trots op het behaalde resultaat en ben iedereen zo dankbaar voor de steun door de jaren heen om gezamenlijk dit doel te behalen” aldus Leonie Vestering, directeur van Wilde Dieren de Tent Uit.

De organisatie ontstond in 2005 op initiatief van Jeroen Van Kernebeek, destijds vrijwilliger van de Groningse Dierenbescherming. Organisaties zoals  Stichting AAP, Menodi en IFAW volgden. World Animal Protection sloot zich aan in 2008 en leverde jarenlang de voorzitter van de vereniging. Ook DierenLot en Vier Voeters zijn momenteel bij de vereniging in opheffing aangesloten.

Opvang

Maar hoe zit het met de wilde dieren die momenteel nog door circussen in Nederland worden gehouden? Die dieren kunnen niet meer bij het circus blijven, maar zijn ook niet meer in staat om in het wild te leven. Wat ons betreft verdienen ze een mooie oude dag. Wilde Dieren de Tent Uit en World Animal Protection hebben daarom herhaaldelijk aangeboden te helpen om tot een passende opvang te komen. Met een groot netwerk van vele opvangcentra ter wereld kunnen wij ervoor zorgen dat ieder dier een geschikt nieuw thuis vindt. Helaas is van dit aanbod (nog) geen gebruik gemaakt. Met een petitie hebben we staatssecretaris Dijksma woensdag 9 september opgeroepen om zich ook in te zetten voor een goede opvang voor de dieren die resteren.

Staatssecretaris Dijksma met de in ontvangst genomen petities. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten