maandag 14 september 2015

Noorwegen u heeft het verloren: Europa legt zeehondenjacht aan banden ( chapeau )

Goed nieuws van www.bontvoordieren.nl

 


 
In een historische stemming in het Europees Parlement werd dinsdag besloten om het verbod op zeehondenbont aan te scherpen. Ook bont van zeehonden die in Europa worden bejaagd is niet meer welkom op de Europese markt, zo werd er in enorme meerderheid door Europarlementariërs gestemd. Het besluit zal Canada en Noorwegen – die het handelsverbod al jaren aanvechten – dwingen de strijd op te geven en daarmee miljoenen zeehonden een gruwelijke dood besparen. Samen met haar internationale partners deed Bont voor Dieren een dringende oproep aan de betrokken Europarlementariërs het handelsverbod te steunen.
‘Dit besluit wijst uit dat er in Europa geen plek meer is voor extreem dierenleed. Canada heeft miljoenen dollar aan belastinggeld verspeeld om een industrie in leven te houden die al jarenlang wereldwijd op weerstand stuit. Het wordt tijd dat overheden inzien dat de bontindustrie geen toekomst heeft en dat ze er beter aan doen te kiezen voor duurzame investeringen’; Nicole van Gemert, directeur Bont voor Dieren.
Zeehondenpup
Hoe kan iemand zo iets moois doodknuppelen


Canada en Noorwegen voeren al jaren juridische procedures en stevige lobby om het importverbod van tafel te krijgen. Zo stond het verbod dit jaar onder hoge druk omdat er gestemd moest worden over belangrijke wijzigingsvoorstellen. Een aantal van deze wijzigingen vormden een grote bedreiging voor het handelsverbod, waar Bont voor Dieren jaren voor gelobbyd heeft, en zouden het verbod kwetsbaar maken voor nieuwe juridische procedures. Bont voor Dieren riep de commissieleden per brief op om de voorstellen af te wijzen en voor een aanscherping van het importverbod te stemmen. De uitslag van de stemming op dinsdag is een enorme overwinning voor dierenwelzijn en voor miljoenen zeehonden.
 
Door steeds meer internationale handelsverboden is de marktwaarde van zeehondenproducten de laatste jaren gekelderd en houdt de industrie zich amper nog staande. Helaas wordt de zeehondenjacht in leven gehouden door overheidssteun en worden er nog jaarlijks 10 duizenden zeehondenpups op brute wijze om het leven gebracht.
 
Bont voor Dieren zal actie blijven voeren totdat er wereldwijd een einde komt aan de zeehondenjacht. Ga naar Stop de Knuppels! om te kijken hoe je de zeehonden kan helpen!
Lees hier meer over onze strijd tegen de zeehondenjacht:
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten