maandag 7 september 2015

Elke 15 minuten wordt er een olifant voor zijn slagtanden gedood...(jaarlijke 35.000 olifanten)

PETITIE van het www.ifaw.org

http://www.ifaw.org/nederland/kom-in-actie/bescherm-olifanten-%E2%80%93-stop-de-ivoorhandel?ms=NONDG150811076&cid=701F0000000SpBx

Vertel het anderen:
 
Elke 15 minuten wordt er een olifant voor zijn slagtanden gedood door stropers.
 
Elke. 15. minuten.
 
Het International Fund for Animal Welfare (IFAW) www.ifaw.org zal aandacht vragen voor dit verschrikkelijke feit door op World Elephant Day vanaf middernacht elke 15 minuten tweets te posten.
Elke tweet is een uniek portret van een olifant - een intelligent individu met gevoel dat deel uitmaakt van een familie en een gemeenschap. Het lijden van ieder individu is van belang.
 

#elke15minuten
 
 
Het lot van olifanten die het slachtoffer worden van de crisis, die wordt veroorzaakt door stropers, verdient wereldwijde aandacht.
En in onze hectische, snelle wereld, bieden de social media één van de meest effectieve manieren om het bewustzijn te vergroten en een oproep te doen om tot actie over te gaan ten behoeve van één van de meest geliefde wezens op aarde.
Indringende uitingen via social media kunnen vervelend zijn en halen soms het slechtste in de mens naar boven.
 
Maar het kan ons als gemeenschap ook verenigen. Denk maar eens aan de manier waarop de internationale gemeenschap nog maar twee weken geleden gezamenlijk het doden van de leeuw Cecil in Zimbabwe heeft veroordeeld.
Help ons deze boodschap te verspreiden. Benader anderen. Deel onze blogs op Facebook. Retweet onze tweets. Maak zelf tweets aan over olifanten en de crisis die wordt veroorzaakt door stropers.
Wanneer een grote groep burgers zich uitspreekt over een bepaald onderwerp, neemt de media-aandacht toe en komen overheden in actie.
 
Er is een forse toename in handhavingsmaatregelen om criminelen die olifanten doden voor hun ivoor een halt toe te roepen, om illegale handel te beëindigen en ervoor te zorgen dat olifanten kunnen leven zonder in conflict te komen met mensen.
De Chinese regering heeft onlangs aangekondigd dat het geleidelijk ivoren beeldjes zal gaan verbieden, de Fish and Wildlife Service in de VS heeft regelgeving afgekondigd die de mazen in de huidige wetgeving dicht als het gaat om de handel in ivoor en de Verenigde Naties hebben naar aanleiding van de tragische dood van de leeuw Cecil een resolutie aangenomen die wereldwijd een inspanning initieert om illegale stroperij en handel in wilde dieren aan te pakken.
 
 
Bijna 35.000 olifanten sterven elk jaar vanwege hun ivoor en de illegale handel in wilde dieren is één van meest lucratieve criminele activiteiten in de wereld waarmee een bedrag van $19 miljard per jaar gemoeid is. Het behoort tot een van de meest schadelijke en gevaarlijke criminaliteitsvormen in de wereld samen met drugs- en mensenhandel, de illegale handel in olie en valsemunterij.
Het IFAW pakt elke schakel aan in de keten van de illegale handel in ivoor - van het beëindigen van stroperij en de handel in ivoor tot het stoppen van de vraag naar ivoor bij consumenten.
Help ons om druk uit te oefenen op regeringen en deze tot actie aan te sporen voordat het te laat is.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten