donderdag 24 september 2015

Verzwakte, paar weken oude kalfjes reizen duizenden kilometers naar Israël en Gaza ( petitie en video)Nieuwsbericht met dank aan : www.ciwf.nl

Een reis van 4.000 kilometer is voor iedereen lang. Maar voor jonge kalfjes, nog afhankelijk van de zorg en melk van de moeder, zijn de lange reizen ongelooflijk zwaar en wreed. Dat blijkt uit de beelden die onze onderzoekers onlangs maakten. Jonge, hongerige en vermoeide kalveren uit Roemenië, Litouwen en Hongarije worden duizenden kilometers getransporteerd om in Israël en Gaza vetgemest en geslacht te worden.


De dieren hebben al een lange reis door Europa achter de rug voordat ze op schepen worden geladen naar landen buiten de EU. De reizen op zee zijn lang en veel kalfjes sterven al aan boord: hun lijken worden achteloos overboord gegooid. Veel kalfjes zijn na aankomst zwak en sterven snel.
De kalfjes die deze verschrikkelijke reis wel overleven zijn niet langer meer beschermd door de Europese wet. Ze worden vetgemest op smerige boerderijen en vervolgens op een gruwelijke manier geslacht in Israël, of zelfs in oorlogsgebied Gaza.\

Zolang de export van levende Europese dieren is toegestaan, worden jonge en kwetsbare Europese kalfjes het slachtoffer van deze wrede handel. Doe nu mee om deze export voor eens en voor altijd te stoppen.

Teken de petitie nu!

http://actie.ciwf.nl/ea-action/action?ea.client.id=1771&ea.campaign.id=42469
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten