zaterdag 12 september 2015

Hoera Honey is eindelijk vrij!

Nieuwsbericht van www.animalsasia.org  vertaald door mijn vriendin Aleid Stoel
Nederlandse Stichting  www.moonbears.nl


 

Eerder konden wij u al berichten over de fantastische redding van een 13-tal galberen uit een galboerderij in Vietnam. Daarbij moest er in juni helaas 1 galbeer noodgedwongen achterblijven vanwege het hoogoplopende agressie van de eigenaar. De medewerkers van Animals Asia waren echter vast van plan om ook deze laatste beer uit deze vreselijke plek weg te halen. Vorige week was het dan zover en heeft het team opnieuw de lange tocht afgelegd om ook Honey uit handen van haar jarenlange kweller te halen en naar het speciale reservaat over te brengen.
 
 
Lees het verhaal van de 13 geredde beren
 
Nadat de medewerkers van Animals Asia erin geslaagd zijn, om de laatste galbeer vanuit een galboerderij nu ook te hebben bevrijd, zit deze beer Honey nu eindelijk ook in de vrachtauto. Op weg naar het eigen reservaat in Tam Dao. Lof van alle kanten voor het bevrijdingsteam! Zij hadden Honey al veel eerder willen verlossen, maar werden toen weggestuurd. Ze beloofden dat ze zouden terugkomen, en ze hielden woord. Ze hebben het nooit opgegeven. Lof eveneens voor de autoriteiten, die de redders steeds hebben aangemoedigd. Afgelopen nacht nog ontving het team het bericht dat de bevrijding kon doorgaan en kregen ze het advies om in allerijl op weg te gaan, voor het geval dat er verandering zou komen in de situatie. De spanning was dan ook duidelijk aanwezig bij het reddingsteam!
 
 
We hadden gehoopt u foto`s te kunnen laten zien van de aankomst van Honey bij het reservaat, maar helaas waren er technische problemen met de fotoapparatuur. Na de hele avond te hebben doorgereden, komt de vrachtwagen pas om half een 's nachts met Honey aan bij het reddingscentrum, haar nieuwe woonplek. Eerst zal ze nog 45 dagen in quarantaine gaan doorbrengen, waarbij de medewerkers van Animals Asia haar zullen verwennen met lekkere hapjes en spelletjes. Na enige tijd zal ze naar haar eigen plekje gebracht worden. Daar zal ze voor het eerst een vriendje krijgen en uiteindelijk zal ze eindelijk zelf naar buiten kunnen gaan. Om over gras te kunnen lopen en om zich te kunnen koesteren in het zonlicht. Ze is nu thuis, bij mensen die van haar houden. Haar nachtmerrie is voorbij! Het goede leven dat ze zo verdient begint hier. Niemand zal haar ooit meer kwaad doen....
 
 
 

Het team heeft zijn belofte gehouden om voor de redding van Honey terug te gaan, nadat ze in juni onverrichter zake waren weggestuurd. Er zijn nu nog 16 achtergebleven beren in de provincie Quang Ninh, en de mensen van Animal Asia zullen alles op alles zetten om ze allemaal daar weg te halen. Dat is een belofte!
 
In plaats van met een foto van de aankomst van Honey, ziet u hier het opgetogen reddingsteam, die eerder op de dag werd gemaakt. Honey zit nog in de vrachtauto achter hen, klaar om van daaruit haar nieuwe leven te beginnen.  
Zij is nu 15 jaar oud en we hopen dat ze nog heel veel jaren voor zich heeft, waarin ze kan genieten van de frisse lucht, samen met haar nieuwe vrienden. Het is een hele taak om haar de rest van haar leven te verzorgen: ze is een van de bijna 400 beren die we in China en Vietnam nu al voor altijd onder onze hoede hebben.

Wat is nu de algemene stand van zaken? Nu ook galbeer Honey in het reservaat zit, betekent dit dat er in totaal nog 16 beren vanuit die provincie verlost dienen te worden. Gelukkig met steun van de autoriteiten, die er zelfs op aandringen dat het gebied nu spoedig  galberen-vrij zal worden gemaakt. Het team van Animals Asia Vietnam zal hieraan vanaf vandaag hard gaan werken en zo spoedig mogelijk teruggaan om ook de andere achtergebleven beren te bevrijden.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 

 

 
 

 
 
 


  
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten