zondag 27 september 2015

Dieren en mensen zijn toch niet het zelfde? Waarom dan proeven op dieren voor mensen? ( Petitie )

 
Nieuwsbericht van: www.peta.nl
 


In een recente documentaire van VICE News werd onthuld hoe apen worden vastgebonden, geschoren en gedrogeerd en hoe er op hen wordt geëxperimenteerd in het Biomedical Primate Research Centre (BPRC) in Rijswijk – het grootste apenonderzoekslaboratorium in Europa met ongeveer 1300 resusapen en klauwaapjes opgesloten in het centrum. Ambtenaren doen nu een beroep op de overheid om het zinloze leed van primaten te beëindigen.

Primaten gevangen houden in kale, metalen kooien die nauwelijks groter zijn dan hun eigen lichaam, verdoven met ketamine en injecteren met slopende, dodelijke ziekten als dengue, HIV/AIDS, malaria en het West-Nijlvirus is niet alleen wreed, maar de wetenschappelijke realiteit is dat experimenten op primaten verspillend, inefficiënt en onbetrouwbaar zijn.

Een gedetailleerde analyse die onlangs in een medisch tijdschrift is gepubliceerd, concludeerde dat "als onderzoek op dieren nog steeds niet in staat is om duidelijk te voorspellen wat er kan worden verwacht bij de mens, dan is de goedkeuring en financiering van preklinische dierproeven door de maatschappij misplaatst."

Primaten zijn zeer intelligente dieren die ingewikkelde verwantschappen vormen, dezelfde uiteenlopende emoties als wij ervaren en een capaciteit vertonen voor het voelen van pijn en lijden op soortgelijke wijze als die van de mens. Geen wonder dat ongeveer 90 procent van de primaten in laboratoria stress-geïnduceerd abnormaal gedrag vertoont. Velen worden krankzinnig, schommelen jammerlijk heen en weer of draaien rondjes in de kooi. Sommige dieren bijten zichzelf of trekken hun eigen haren uit.

U kunt helpen!

Vraag staatssecretaris Sharon Dijksma, PvdA’er Tjeerd van Dekken die in de Commissie van Economische Zaken zit en VVD’er Rudmer Heerema de motie te ondersteunen die vraagt een plan op te stellen voor afbouw en beëindiging van dierproeven op apen in Nederland. Zij hebben een sleutelpositie om deze motie tot een succes te maken en het BPRC te sluiten.

PETITIE:

http://action.peta.nl/ea-action/action?ea.client.id=43&ea.campaign.id=41919

Geen opmerkingen:

Een reactie posten