donderdag 10 september 2015

Honderden wilde dieren doorzeefd met kogels tijdens drijfjacht ( petitie )


Een lezer stuurde mij deze link op:

http://newsmonkey.be/article/54347 Misselijkmakende beelden en tekst

PETITIE: In de ‘Braam farm’ bij Alldays, een dorp in de Zuid-Afrikaanse provincie Limpopo, vindt sinds maandag een zeven dagen durende drijfjacht plaats. Daarbij worden wilde dieren zoals gnoes, antilopes, wrattenzwijnen en bavianen samengedreven in een afgebakend gebied. Aan de rand van dat gebied zijn houten platforms gebouwd van waarop de jagers de dieren doodschietenVolgens Ainsley Hay van dierenrechtenorganisatie National Council of SPCA’s is het de lokale bevolking die het gebied opgeëist en verhuurd heeft aan de jagers om op die manier geld te verdienen. ‘Zij hebben de platforms gebouwd en nemen lokale inwoners in dienst om de dieren samen te drijven met behulp van metalen slaginstrumenten. De dieren hebben geen kans om te ontsnappen uit het gebied en worden genadeloos neergeschoten', zegt Hay aan de krant The Telegraph.
Afgelopen maandag zouden er al zeker achttien dieren afgemaakt zijn.

Doorzeefd met kogels

Dierenrechtenorganisaties vermoeden dat er tegen het einde van de week honderden wilde dieren zullen sterven tijdens het evenement. ‘Uit eerdere jachtpartijen weten we dat de doodgeschoten dieren zelfs niet meer kunnen dienen als voedsel of als trofee. Ze zijn namelijk helemaal doorzeefd met kogels’, aldus Hay.

Opgeven doen de organisaties echter nog niet. ‘Ons team probeert eens gerechtelijk bevel te bemachtigen, maar de jagers zijn al ter plaatse en het schieten is al begonnen.’ Daarnaast is er ook een petitie opgericht tegen het evenement.

Hermann Meyeridricks, voorzitter van de Professionele Jagersvereniging van Zuid-Afrika, zegt niet genoeg informatie te hebben over de jacht om te reageren.

2 opmerkingen: