Translate

maandag 16 januari 2023

50 dierenactivisten protesteren naakt in de kou in Madrid tegen de bont en leerindustrie: "" Hoeveel levens voor een jas? " ( video )


Dierenrechtenactivisten protesteren tegen de bont- en leerindustrie, in Madrid, Spanje, 15 januari 2023, credit: Reuters / Isabel Infantes

Trillend in de koude wintertemperaturen van Madrid kleedden dierenrechtenactivisten zich zondag naakt uit en bedekten zich met nepbloed om te protesteren tegen het gebruik van bont en leer in kleding.

De naakte dierenrechtenactivisten positioneerden zich op de grond voor een beroemd winkelcentrum dat bontjassen verkoopt in de buurt van het Puerta del Sol-plein in Madrid om het einde van dierenbont in de mode te eisen.


"Wreedheid is niet elegant", zei een van de activisten terwijl ze een bord vasthield met de tekst "Hoeveel levens voor een jas?"

Dierenwelzijnsgroep Animal Naturalis organiseerde het protest tegen bont in de mode en maakt deel uit van het Europese burgerinitiatief "Fur Free Europe", dat de EU oproept om pelsdierfokkerijen en gekweekte bontproducten van de Europese markt te weren.

Bijna 1,3 miljoen mensen hebben het initiatief ondertekend, wat betekent dat de Europese Commissie verplicht is om te reageren en actie te ondernemen.

"Activisten hebben vanochtend volledig naakt en bespoten met nepbloed gedemonstreerd om het onrecht te veroordelen dat miljoenen dieren jaarlijks worden geslacht voor hun huid", aldus Animal Naturalis op sociale media.

   

Meld je aan voor wekelijks dierennieuws

* geeft aan dat het verplicht is
           
   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten